У Чернівцях депутат міськради ініціював пошуки кишкової інфекції у стоках в районі кільця на вул.Леоніда Каденюка  (+коментар Василя Зазуляка)

У Чернівцях депутат міськради ініціював пошуки кишкової інфекції у стоках в районі кільця на вул.Леоніда Каденюка (+коментар Василя Зазуляка)

15.03.2023, 10:11
Депутат Чернівецької міської ради Віталій Смандич ініціював створення робочої групи щодо можливого виявлення кишкової інфекції на місці ремонту об'єкту в районі кільця по вул. Леоніда Каденюка. 
 
На даний час на цій ділянці знаходиться об’єкт, який перебуває в статусі ремонту, - пояснив Віталій Смандич. - І цей ремонт триває вже більше трьох місяців. До мене, як до депутата та лікаря, неодноразово зверталися мешканці з питаннями щодо екологічної та санітарно-епідеміологічної безпеки даного об’єкту та прилеглої території. Останнім часом на об’єкті немає ні працівників, ні керівництва. Водночас щоденно можна спостерігати як вздовж вулиці Леоніда Каденюка - від кільця до залізничного переїзду - щось тече вздовж дороги. Якщо це вода, то це не господарський підхід підприємства, яке перекладе збитки на кишені мешканців міста, але якщо це витікання каналізації, то це може мати серйозні наслідки для здоров'я людей та довкілля.
 
Окрім ініціатора створення робочої групи, на його думку, до її складу повинні також увійти представники головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області;  Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України; Державної екологічної інспекції у Чернівецькій області; Управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради; Депутатського корпусу Чернівецької міської ради, та особисто мене включити до даної робочої групи.
 
Як стало відомо BukNews, після публічного розголосу проблеми, від п’ятниці на об'єкті знову працює техніка. Підрядник приступив до виконання робіт по заміні зношеного каналізаційного колектору. Як  пояснив керівник водоканалу, роботи триватимуть до двох місяців, бо потрібно замінити 250 м. труби, облаштувати додаткові колодязі та вивести дренаж. Щодо санітарно-епідемічного стану створено робочу групу, яка роботу ще не розпочала.
 
Користувачі соцмереж підтвердили інформацію про невідомі витоки: "Там тааакий сморід… проїхати неможливо! А як там люди живуть і працюють?", - написала у ФБ Яна Фортуна
 
Ситуацію на вулиці Леоніда Каденюка сьогодні також прокоментував заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк:
 
Вже кілька місяців на вулиці Каденюка знаходять «зраду». Розповідаю, чому так і що там відбувається насправді.
 
У грудні в районі кільця почали роботи з відновлення каналізаційного колектору, йому, до слова, 120 років. Весь цей час він стійко тримався, але нині він фактично розсипався.
 
Отже, почали роботи відкритим способом, замінили 18 метрів труби. Далі зрозуміли, що це довго і паралізує рух у межах великого району. Тож вирішили вдатися до більш технологічного рішення.
 
Проєктно-кошторисна документація вже готова, можемо розпочинати заміну методом підземного буріння.
 
Що нам це дає? Можна буде не перекривати рух і життя на вулиці Каденюка повільніше, але триватиме. Зовні не буде видно, бо роботи будуть на глибині до шести метрів. Підрядник виріже мережу спеціальних шурфів (ділянку 3х3 метри, як у шахту), у них спустить обладнання і вже звідти проводитиме буріння.
 
Через ці «тунелі» й протягнуть нові труби.
 
Для нас цей процес новий, роботи складні, ґрунт обводнений. Втім це краще, ніж робити по-старому. Тримайте кулаки, щоб справилися якнайшвидше, а отриманий досвід успішно використовували далі.
 
Працюємо і вчимося бути кращими щодня!
 
Екатерина Белей
Василь Зазуляк Вибачте, але не пишіть, що "не сиділи.." Якби "не сиділи", то не мусили би тамтешні мешканці 2,5 місяці дихати тією вонью (без змоги провітрити) і ходити по тому ????, заносячи в хати, і весь цей час оббивати пороги різних інстанцій, щоб хоча би вже продезинфекували ті дороги!

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 
 
На зображенні може бути: дорога, водойма та дерево
 
На зображенні може бути: 1 особа, вулиця, небо та дорога
1