У Чернівцях через відсутність укриттів не працюватиме 15 дитсадків: батьки обурюються

У Чернівцях через відсутність укриттів не працюватиме 15 дитсадків: батьки обурюються

31.07.2022, 14:09

З 1 серпня у Чернівцях не можуть працювати 15 дошкільних закладів освіти - через відсутність укриттів.

Про це у фейсбуці написала начальниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук.

Через те, що не зможуть створити дітям безпечне перебування, було вирішено приймати дітей, батьки яких працюють.

"Ми вивчали досвід інших міст, зокрема і Києва, де теж змушені були піти на такий крок, адже ті садочки, яким дозволено працювати, фізично не зможуть прийняти всіх дітей", - пояснила Ірина Ткачук.

Із п'ятниці батьки пишуть і нам в управління, і в соцмережах, обурюючись таким рішенням. Всі, хто слідкує за сторінками управління освіти і Чернівецької міської ради, знають, що реагуємо на повідомлення чи зауваження швидко. Так само зараз, ми читали дописи батьків, знаємо, що у власних внутрішніх батьківських чатах питання про закриття садочків і довідки батьків надактивно обговорювалися.

Батьки такими діями обурені, освітяни попереджають, що ситуація не стане простішою.

"Зважаючи на великий резонанс, повідомляємо, що з 1 серпня діти приймаються до садочків без довідок батьків. Звісно, ситуація не стане простішою, бо 15 садочків зупинять роботу, а отже, дітям звідси треба йти в інші заклади", - зазначили посадовиця.

В управлінні освіти нагадали, що з 10 серпня відновлять роботу 18 дитсадків, які призупиняли діяльність на час літніх відпусток.

"З тих 15-ть, де немає укриттів, п'ять, можливо, відкриються, допрацювавши зауваження спеціальної комісії", - зауважила Ірина Ткачук.

Як повідомили в управлінні освіти, у дитсадках опрацьовують інформацію про те, скільки дійсно є працюючих батьків, які не мають куди подіти дитину в робочий час, а також, скільки садочки можуть прийняти дітей.

 

- Ось ці красавчики) Тепер більшість ДНЗ закриті на невизначений період. Батьки залишились сам на сам зі своїми дітьми, тому що як вважає "шановний" департамент освіти ЧМР... ТО Ваші проблеми. Сумно що за стільки років і перепетій нічого в країні так і не міняється. Совок в головах. Чернівецька міська рада, - прокоментував новацію чернівчанин Руслан Тулик. - Два місяці назад батьків просили облаштувати місця укриття. Що міська влада зробила для того щоб вирішити питання завчасно? Відповідь... Два місяці тому попросили батьків закликати піском вікна в деяких місцях. Все на цьому ЕНД. А тепер то все до (одного місця, - ред.)... Тепер одна із ідей - за батьківські гроші побудувати об'єкти укриття. Не мало не багато 25К. Просто, здається, що там війна з москалями, а тут з вошами і нічого не міняється. ...

 

Руслан Тулик також оприлюднив ВИМОГИ ДО БАТЬКІВ!!! (Це повідомлення, яке відправляють у садках де є бомбосховище).

Шановні батьки, добрий вечір.Сьогодні була нарада і зверталась увага на наказ 180 від 27.09.2022.
Відкриваємось 11.08.2022.
Але:
Всі діти нашого закладу, ті, які перейшли тимчасово з інших закладів та ті, які вперше будуть поступати в днз зможуть відвідуватм днз ЯКЩО:
1.БАТЬКИ принесуть довідки про те,що обоє батьків працюють в Чернівцях і сплачують податки в місцевий бюджет.
2.Якщо ВПО-також довідки, що вони працюють обоє в Чернівецькій міській територіальній громаді або ж за місцем реєстрації(якщо дистанційно)
3.З нарахованих доходів обох батьків утримується податок на доходи,що знаходиться на обліку як платник податку в Чернівецьку міську територіальну громаду
4.Навіть ,якщо батько воює на фронті, а мати вдома не працює-не приймаємо
4.Багатодітні- довідки батьківпро те, що обоє працюють.
5.якщо мати в декреті, довідка з місця роботи, що вона в декреті і коли виходить на роботу.
4.Заклади, які мають укриття і вхід до нього з вулиці- кількість дітей в ясельних групах-10, в садових-15.
Заклади з входом в укриття з середини садочка-яслі 15 сад 20.
З понеділка повідомте батьків, що за цей період до 11.08.2022 воеи мають взяти довідки.Прийом дітей11.08. буде здійснюватись тільки за наявності довідок у батьків.
 
Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua       

 

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

 

 

 

1