У Чернівецькій ОВА визначили перші п'ять підприємств, працівники яких можуть отримати бронь на період мобілізації

У Чернівецькій ОВА визначили перші п'ять підприємств, працівники яких можуть отримати бронь на період мобілізації

22.03.2023, 10:20
На Буковині визначили перших 5 критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період підприємств. Ними стали - ТОВ «МЕБЛІ ТОКАБО», Чернівецька філія ТОВ «СЕ БОРДНЕТЦЕ-УКРАЇНА», ТДВ «Чернівецький хімічний завод», ТОВ «РОМА», ТОВ «ЛАНГЕЙТ».
 
Таке рішення прийняли на засіданні відповідної комісії, яке провела перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.
 
Відтак визначені підприємства зможуть продовжувати роботу щодо бронювання військовозобов’язаних працівників під час дії правового режиму воєнного стану.
 
Варто зазначити, що ці суб’єкти господарювання відповідають вимогам та критеріям, визначеним постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 року № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час», а також розпорядженням Чернівецької ОВА від 01 березня 2023 року №130-р «Про затвердження критеріїв, за якими здійснюється визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для задоволення потреб територіальних громад Чернівецької області».
 
Нагадаємо, напередодні начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк провів чергове засідання Ради оборони.
 
На ньому, зокрема, йшлося про виконання мобілізаційних завдань на Буковині, формування стрілецького батальйону та набір добровольців до бригад «Гвардії наступу».
 
«Боротьба України за свободу та майбутнє триває. Тому кожен свідомий українець у ці складні часи зобов’язаний виконати громадянський обов’язок – захистити свою землю, дім та рідних від кровожерливого російського окупанта», – сказав Руслан Запаранюк.
 


Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 
1