У Чернівецькій області судитимуть жителя Запоріжжя, який  намагався виїхати з України з фальшивими документами

У Чернівецькій області судитимуть жителя Запоріжжя, який намагався виїхати з України з фальшивими документами

09.05.2023, 19:30

16 березня правоохоронці викрили 21-річного чоловіка, який використовуючи фальшиву довідку та посвідчення намагався виїхати за межі України. За вчинене фігуранту загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо: 16 березня під час проходження митного контролю на КПП «Порубне» 21-річний житель міста Запоріжжя пред’явив прикордонникам підроблені документи: тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії про непридатність його до військової служби. Протиправні дії чоловіка задокументували співробітники відділення № 4 (м. Герца) Чернівецького районного управління поліції.

В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що порушник замовив фальшиві документи, для безперешкодного перетину державного кордону.

Слідчі поліції зібрали докази протиправної поведінки чоловіка та скерували  матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду. Порушнику інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частинами 3 та 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у вказаному провадження здійснював Герцаївський відділ Чернівецької окружної прокуратури.

Правоохоронці нагадують: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану чоловікам від 18 до 60 років обмежується виїзд за межі країни.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
 
 

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 
1