Гуйтор наполягає, що під керівництвом голови фракції: у Чернівецькій обласній раді збиралися 'Слуги народу', яких мали позбавити мандата, якби не війна

Гуйтор наполягає, що під керівництвом голови фракції: у Чернівецькій обласній раді збиралися "Слуги народу", яких мали позбавити мандата, якби не війна

01.07.2022, 10:38
Збори фракції партії "Слуга Народу" в Чернівецькій обласній раді відбулися 29 червня.
 
- Для присутніх депутатів було надзвичайно важливо зібратися для обговорення питань пов'язаних з роботою кожного депутата в округах, із зверненням до обласних та центральних органів державної влади, зі змінами до положення про фракцію на час військового стану. Також було обрано секретаря фракції - ним став Анатолій Іліщук, - розповіла депутатка Julia Hrytsku-Andriesh.
 
- Координація зусиль та обговорення спільних проблем дозволять ефективніше впроваджувати політику Президента України в області а також оперативно реагувати на проблеми в округах. Ми прагнемо стати надійною підтримкою ЗСУ з тилу, допомагати регіонам України, котрі знаходяться на передньому рубежі боротьби з загарбниками і створювати гідні умови життя та роботи для мешканців та гостей Чернівецької області.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протокол про нібито зміну керівника фракції "Слуга народу" в Чернівецькій облраді - підробили, - засідання Політради
 
Головою фракції політичної партії «Слуга Народу» в Чернівецькій обласній раді був і залишається Володимир Жаровський
 
"Слуги народу" у Чернівецькій облраді поміняли Жаровського на Грицку-Андрієш
 
У Чернівецькій обласній раді призначили радницю голови
 
Інформацію про збори поширив також перший заступник голови Чернівецької обласної ради Микола Гуйтор, який, зокрема, повідомив про них дописом у ФБ:
 
- Загальні збори під керівництвом голови фракції Юлії Грицку-Андрієш. Спільними зусиллями до перемоги!
 
Нагадаємо, до війни частина депутатів обласної та міської ради у Чернівцях, які були обрані від політичної партії "Слуга народу", змінили орієнтацію.  Після показового вигнання Разумкова з посади голови Верховної Ради України (з публічним вибиванням крісла з-під його керівних сідниць) та запровадження імперативного мандату вигнання цих депутатів з рад було тільки питанням часу.  
 
Після блискавичної розміни Віталія Другановського на Олену Лис в обласній парторганізації «Слуг народу» вже ні в кого не залишалося сумнівів, яке рішення щодо відкликання депутатів ухвалить конференція цієї обласної партійної організації. Особливо після успішно складеної пані Лис, а разом із нею і всією так званою «групою Іллі Павлюка», до якої журналісти приписують парламентарку від Чернівців,  контрольної перевірки на лояльність до керівної і спрямовуючої лінії Президента. 

Інститут імперативного мандату для депутатів місцевих рад, який мав запустити процес переформатування більшості у місцевих радах, запрацював наприкінці жовтня 2021 року. З процесу відкликання депутатів за спрощеною процедурою законодавець передбачливо вилучив  місцеві територіальні виборчі комісії, роль яких звелася до технічних статистів. Жодного затвердження від ТВК процес застосування імперативного мандату не потребує.  

Напад Росії на Україну став рятівним колом для цих депутатів, через який довелося відкласти вже призначене засідання для їхнього показового позбавлення мандатів. 

 
Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua     
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1