У Буковинському онкоцентрі обговорили придбання комп’ютерного томографа та лінійного прискорювача з ексдиректором Департаменту охорони здоров’я штату Огайо (США)

У Буковинському онкоцентрі обговорили придбання комп’ютерного томографа та лінійного прискорювача з ексдиректором Департаменту охорони здоров’я штату Огайо (США)

13.04.2022, 20:22

Відбулася робоча зустріч директора ДОЗ ОВА О.Чорного та генерального директора ОКНП «Буковинський клінічний онкологічний центр» І.Малишевського, з Річардом Ходжесом — американським політиком, який обіймав посаду директора Департаменту охорони здоров’я штату Огайо (США).

Під час ознайомлення з лікувальною установою, було піднято ряд питань, а саме придбання комп’ютерного томографа та лінійного прискорювача. 
 
ДОВІДКОВО: 
 

У Чернівцях обласний онкоцентр шукає міжнародні організації, які куплять лінійний прискорювач для пацієнтів. Раніше обладнання мало придбати МОЗ, втім через війну фінансування не гарантоване.

Про це у коментарі Суспільному сказав директор онкоцентру Ігор Малишевський.

У центрі будують окреме приміщення для прискорювача. Будівництво розпочали за гроші з обласного бюджету. Там звели стіни, нині вже ставлять покрівлю. Також встановлюватимуть двері, які важать приблизно 2 тонни. Планують завершити будівлю до кінця серпня.

"До війни у міністерстві говорили, що закуповуватимуть прискорювачі й встановлюватимуть в обласні онкологічні центри. Але ми розуміємо, що країна у війні. Тому ми звертаємось до міжнародних організацій, щоб все-таки встановити апарат на Буковині", — каже Малишевський.

За допомогою апарату пацієнти з онкозахворюванням зможуть отримувати променеву терапію. Раніше Суспільному Ігор Малишевський говорив, що загалом будівництво та обладнання коштують 24 мільйони.


 

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.   
 
1