У Бойка хочуть, щоб у Клічука знайшли місце під пам'ятник Бандері у Чернівцях, а в Стефанчука і Шкарлета заборонили вивчення російської у школах

У Бойка хочуть, щоб у Клічука знайшли місце під пам'ятник Бандері у Чернівцях, а в Стефанчука і Шкарлета заборонили вивчення російської у школах

02.07.2022, 20:32
Також запропонували сесії розглянути рішення «Про визнання 2022-го роком УПА»

30 червня 2022 року відбулося засідання постійної комісії Чернівецької облради з питань освіти, науки, культури, туризму, спорту та молодіжної політики під головуванням Оксани Палійчук. Комісія детально та конструктивно розглянула питання порядку денного.

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада на сторінці у фейсбуці.

Зокрема, депутатки підтримали звернення активістів Чернівецької області щодо встановлення пам’ятника провіднику української нації Степану Бандері у Чернівцях. Відповідна пропозиція буде адресована у Чернівецьку міську раду для визначення місця розташування пам‘ятника та вжиття відповідних організаційних заходів щодо його встановлення.

Голова комісії запропонувала повторно винести на розгляд сесії Чернівецької обласної ради проєкт рішення «Про визнання 2022-го роком УПА» у зв‘язку з 80-літтям з Дня створення УПА, що дозволить активізувати з 1 вересня просвітницьку роботу з даного напрямку у освітніх закладах та установах культури.

Оксана Палійчук ініціювала звернення до Верховної Ради України та Міністерства освіти і науки України «Про заборону вивчення російської мови в державних та комунальних закладах освіти України», наголосивши, що є неприпустимим навчання мовою агресора українських дітей та вивчення мови агресора в закладах освіти України, виділення коштів з державного бюджету на друк підручників російської мови. За бажанням, громадяни можуть реалізувати потребу у вивченні російської мови у приватному порядку. Комісія одноголосно підтримала таку пропозицію. 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua     
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1