'Цю мережу відділень ФСБ мали би заборонити ще в 2014 році': у Чернівцях відбулась акція проти діяльності упц мп

"Цю мережу відділень ФСБ мали би заборонити ще в 2014 році": у Чернівцях відбулась акція проти діяльності упц мп

29.11.2022, 13:05

Сьогодні, 29 листопада, у Чернівцях відбулась акція проти існування московського патріархату. Активісти вранці зібрались у сквері Дня вишиванки, що розташований навпроти Свято-Духівського кафедрального собору упц мп, пише Медіа агентство АСС. Люди підготували плакати та закликали заборонити діяльність упц мп на території України.

Кореспондентові МА АСС вдалось поспілкуватись із учасником акції, Сергієм Николайчуком, який також є головою Чернівецького обласного об’єднання «Майдан». Сергій Николайчук  розповів, чому люди зібрались сьогодні у сквері.

Позиція учасників акції

«Сьогодні ми вийшли, щоб провести коротку акцію, флешмоб, на підтримку законопроєкту, який є у ВР та Петицію, що набрала 25 тисяч голосів і зараз би вже мала бути на розгляді у Президента, «Про заборону московського патріархату, діяльності цієї організації на території України».

Ми маємо свою церкву. Цей розсадник, цю мережу відділень ФСБ, ми мали б заборонити ще в 2014 році. Але, на жаль, в нас були інші проблеми, ми не мали армії, не мали озброєння, ми займались зовнішнім ворогом, не мали як звертати увагу на те, що відбувається всередині країни.

Вже після того, як прийняли Томос, коли нашого Митрополита почали визнавати на спільних літургіях і поминати разом зі Вселенським патріархом, разом з Митрополитами інших православних церков світу. Ми законно увійшли в сім’ю православних народів, маємо всі права на свою церкву. Нам не потрібна ворожа організація на нашій території. В світлі того, що відбувається останніми днями під час обшуків СБ України на території єпархій, в церквах, помешканнях людей, які називають себе служителями московського патріархату. Це огидні і мерзенні речі. Там знайшли шовіністську літературу, де заперечується навіть можливість існування України.

У нас скоро розпочнеться 10 рік війни в Україні. І ми тільки зараз на 9 році нарешті почали розбиратись з цим кодом. Маємо зараз великий шанс вигнати і заборонити існування агентів ворожої держави в Україні».

Джерело: сайт https://acc.cv.ua/

 

 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua      
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

1