Стало відомо, коли відбудеться прощання із Заслуженим артистом України Богданом Братком

Стало відомо, коли відбудеться прощання із Заслуженим артистом України Богданом Братком

07.09.2022, 17:16
З сумом повідомляємо, що на 81-му році обірвалося життя заслуженого артиста України, лауреата обласних літературно-мистецьких премій імені Сидора Воробкевича та Сіді Таль, провідного майстра сцени - Братка Богдана Мартиновича.
Понад піввіку служив він у Чернівецькому  музично-драматичному театрі ім.О.Кобилянської. Його поважали колеги і любили глядачі в ролях української класики: Шельменка ("Шельменко-денщик" Г.Квітко-Основ'яненка), Дяка ("Різдвяна ніч за М.Гоголем), Кайдаша ("Кайдашева сім'я" за І.Нечуєм-Левицьким), пана Дуркало ("Запечатаний двірник" Ю.Федьковича) та інших. 
У творчому доробку артиста понад 200 ролей: головних, другорядних, епізодичних. І в кожній з них він завжди знаходив цікаве зерно образу, головну мету, заради якої виходив на сцену, був достовірним у своїй акторській грі.  

            Прощання з актором відбудеться завтра - 8 вересня о 10:00 у фойє театру.  

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua   

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1