Справу священника з Банчен, який за  4000 доларів США з особи допомагав військовозобов’язаним перетнути кордон, передали до суду

Справу священника з Банчен, який за 4000 доларів США з особи допомагав військовозобов’язаним перетнути кордон, передали до суду

09.05.2023, 08:35

Загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до семи років.

Правоохоронці зібрали беззаперечні докази протиправної діяльності священника, який за винагороду в розмірі 4000 доларів США з особи, допомагав військовозобов’язаним чоловікам перетнути кордон поза пунктами пропуску. За вчинене фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до семи років.

Під час досудового розслідування співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з оперативниками обласного управління стратегічних розслідувань та працівниками СБУ з’ясували, що 47-річний священнослужитель одного місцевого монастиря налагодив незаконний «трансфер» осіб через кордон.

До свого нелегального бізнесу буковинець залучив товариша, який підшукував охочих покинути Україну в обхід встановлених правил. Свої послуги чоловіки оцінили в 4000 доларів США з особи. В ході проведення поліцейських заходів правоохоронці задокументували незаконне переправлення священником трьох ухилянтів від мобілізації до Республіки Румунія.

Слідчі поліції за процесуального керівництва Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом стосовно священнослужителя до суду. Фігуранту інкримінують вчинення злочину, передбаченого частиною 2 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівецькій області священнослужитель УПЦ (МП) у Банченах допомагав ухилянтам втікати від мобілізації до Румунії

ДОВІДКОВО:

Понад половина українців вважають, що УПЦ МП зробила свій внесок у вторгнення російських військ в Україну.

Про це свідчать результати соцопитування фонду "Демократичні ініціативи", проведеного у березні цього року.

Зазначається, що опитування проводилося саме тоді, коли розпочався конфлікт між Мінкультом і УПЦ МП щодо припинення договору оренди приміщень Києво-Печерської Лаври.

"Станом на березень 2023 року понад 50% у кожному регіоні вважали діяльність УПЦ МП чинником, що сприяв російському вторгненню, тоді як до 18%, залежно від регіону, не погоджувалися з цим", – йдеться в повідомленні.

Найбільше українців, які вважають, що Московський патріархат сприяє агресії РФ – у західній частини нашої держави. Там 60% погоджуються з тим, що діяльність УПЦ МП сприяла російській агресії проти України.

У центральній частині – 35%, на сході – 31%, й на півдні – 27% погоджуються, що УПЦ МП зробила свій внесок у війну Росії проти України. В цілому по Україні – 40%.

Скоріше згодні, аніж не згодні з цією тезою:

Захід – 25%;
Центр – 29%;
Південь – 21%;
Схід – 24%.

Соціологами було опитано 2017 громадян віком від 18 років. За словами організаторів, можлива похибка вибірки не перевищує 2,3%

 

 


Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

1