Смотрящего за Сокирянською колонією переведуть до Чернівецького СІЗО

Смотрящего за Сокирянською колонією переведуть до Чернівецького СІЗО

14.04.2023, 10:03

Шевченківський районний суд міста Чернівці обрав підозрюваному в поширенні злочинного впливу (ч.2 ст.255-1 КК України) та участі в злочинному зібранні (ч.1 ст.255-2 КК України) 29-річному уродженцю міста Кривий Ріг Дмитру Тарану, який від осені 2020 року вважається так званим "смотрящим" за ДУ "Сокирянська виправна колонія №67", запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою з переведенням до Чернівецького СІЗО.

Відповідне рішення 29 березня 2023 року постановила служитель Феміди Ляля Ярема.

Таким чином суд задовольнив клопотання силовиків, які вбачають Тарана провідним комунікатором у проведенні так званої "сходки" зразка липня 2021 року.

Тоді, як вже повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, до Сокирянської колонії для відбуття призначеного судом покарання було етаповано 38-річного Віталія Григорківа ("Сліпий") - співорганізатора резонансного вбивства 32-річного кримінального авторитета Євгена Боршана на прізвисько "Пача", яке було скоєно 4 квітня 2020 року по вулиці Воробкевича в Чернівцях.

Як відомо, з приводу дотичності "Сліпого" до участі у вказаному злочині виникли суттєві питання з боку 40-річного уродженця Абхазії Тенгіза Чарая (Кухілава), який відомий в статусі так званого "злодія в законі" на прізвисько "Тенго Гальський"/"Тенго Пітерський".



(Тенгіз Чарая)

Представник найвищої касти кримінального світу надав вказівку наглядачу за колонією Тарану (що має за плечима дві судимості, зокрема - за вбивство безхатченків зразка грудня 2013 року) організувати спілкування з Григорківим. Останньому "злодій в законі" висловив низку претензій в контексті непогодженої з королями злочинного світу ліквідації "Пачі". Та резюмував діалог вказівкою "наглядачу" за колонією провчити "Сліпого", маючи на увазі його побиття.

Додамо, що офіційну підозру за наслідками відповідним звитяг за нормами "антизлодійського закону" "Тенго Гальському" (заочно) та Дмитру Тарану наразі висунуто наприкінці березня поточного року в рамках розслідування кримінальної справи, яка була порушена наприкінці літа 2020 року. Саме тоді в Тарана та щонайменше сімох інших достойників трапився конфлікт з буцімто непокорою вимогам адміністрації Чернівецького СІЗО, внаслідок чого в установі оголошували сигнал оповіщення "Буря".

detective-info
 

Джерело: https://antikor.com.ua/ 

 

 


Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 
 
1