Поки прокуратура і СБУ проводять обшуки у підлеглих Череватого, в.о. начальника управління лісомисливського господарства звітує про мільйонні прибутки

Поки прокуратура і СБУ проводять обшуки у підлеглих Череватого, в.о. начальника управління лісомисливського господарства звітує про мільйонні прибутки

05.08.2016, 23:21

Чернівецьке обласне управління лісомисливського господарства звітує про фінансово-господарську діяльність

Підбиваючи підсумки діяльності лісогосподарських підприємств за І півріччя 2016 року, слід відзначити, що виконання фінансових та виробничо-фінансових планів, в яких визначені основні напрямки роботи, забезпечено на належному рівні.

За звітній період державними лісогосподарськими підприємствами вироблено продукції на суму 269,9 млн. грн., що становить 111,9% показника І півріччя 2015 року.

Обсяг реалізованої продукції за січень-червень 2016 року на експорт реалізовано продукції на суму 63,3 млн. грн.. Темп росту складає 54,6%. Питома вага експорту в загальному обсязі реалізованої продукції по управлінню склала 26,6%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Буковині СБУ викрила керівників п’яти держлісгоспів на розкраданні та нелегальному експорті деревини

Порівняно з відповідним періодом минулого року, позитивну тенденцію має показник продуктивності праці. Обсяг реалізованої продукції на одного працівника становить 77,8 тис. грн., що на 1,3 тис. кбм. більше за відповідний період минулого року.

Підпорядкованими підприємствами заготовано ліквідної деревини в кількості 331 тис. кбм. (менше на 36,3 тис кбм. відповідного періоду минулого року), в тому числі 230,4 тис.кбм. – рубки головного користування. Рентабельність лісозаготівлі склала по управлінню 7,2%.

Згідно аналізу фінансово-господарської діяльності підприємств, на ведення лісового та мисливського господарства (без ГК) за І півріччя 2016 року було спрямовано 51 млн.грн, що на 2, 9% більше за відповідний період минулого року. При цьому, фінансування 1 гектару лісфонду за рахунок власних коштів по управлінню склав 219,2 грн, темп росту становить 104,5%.

За звітній період деревообробними підрозділами підприємств перероблено 51,2 тис. кбм. деревини, що на 10,6 тис. кбм. більше відповідного періоду минулого року. Випущено продукції переробки на суму 67,3 млн. грн.. Рентабельність переробки по управлінню 4,5%.

За І півріччя 2016 року підприємствами перераховано 74,3 млн. грн.. до зведеного бюджету податків та обов’язкових платежів, що становить 249, 3% до планового завдання, та на 30,4 млн.грн більше минулорічного показника. До фонду єдиного соціального внеску перераховано 21,1 млн.грн.. Підприємства лісового господарства є основними наповнювачами місцевих бюджетів.

Позитивом роботи підприємств є постійне зростання середньомісячної заробітної плати працівників галузі. Станом на 1.07. 2016 року середньомісячна зарплата по управлінню склала 4961 грн. Темп росту відносно відповідного періоду минулого року складає 133,1% (3727 грн.).

Збільшилась сума власних кошів, направлених на капітальні інвестиції, модернізацію та реконструкцію обладнання, капітальний ремонт основних засобів утримання, ремонт лісових доріг. Сума капітальних інвестицій по управлінню склала 12,8 млн. грн.., темп росту 138,9%.

За звітній період підприємствами отримано 6,98 млн.грн. чистого прибутку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Буковині роками діяла схема розкрадання лісу, - правоохоронці (відео)

Підсумовуючи показники фінансово-господарської діяльності Чернівецького обласного управління лісомисливського господарства, не зважаючи на скандальну ситуацію, яка зараз розкручується навколо нас, ми плідно працювали на користь держави, і продовжуємо це робити, - зазначив в. о начальника управління Роман Череватий.

1