На Буковині роками діяла схема розкрадання лісу, - правоохоронці (відео)

На Буковині роками діяла схема розкрадання лісу, - правоохоронці (відео)

05.08.2016, 20:36

59 обшуків провели чернівецькі правоохоронці в лісгоспах області.

Слідчі дії за фактами незаконних рубок деревини та зловживанні службовим становищем проводили в Берегометському, Сторожинецькому, Путильському лісгоспах та Чернівецькому обласному управління лісового та мисливського господарства. А також -  - в Національному парку «Вижницький». Обшуки одночасно спільно проводили представники прокуратури та СБУ. Поки правоохоронці – небагатослівні. Кажуть: вилучені матеріали зараз переревіряють, слідство ще триває . Керівників лісгоспів поки від виконання обов’язків не відсторонено. Єдине, про що наразі чітко заявляють: на Буковині роками діяла ціла схема розкрадання та експорту лісу. І її лише почали розплутувати.

Руслан Сторожук, керівник УСБУ в Чернівецькій області: Роками напрацьовувались корупційні механізми, їх є дуже багато. В них задіяні усі – починаючи від лісника, фірм, яким першочергово виділялась ця деревина, цю деревину за підробними документами відправляють за кордон.

Микола Якимчук, прокурор Чернівецької області: І на робочих місцях і вдома були проведені обшуки. Так само і що стосується інших посадових осіб. В ході проведення дій вилучено бухгалтерські документи, чорнові записи, печатки та штампи іноземних компаній з ознаками фіктивності, не обліковані бірки для маркування дерев 1600 штук.

Відповідно до інформації прес-служби прокуратури в Чернівецькій області, у результаті обшуків правоохоронці краю викрили 5  державних лісгоспів на розкраданні та нелегальному експорті деревини. Відомо, що посадовці розробили спеціальну схему щодо привласнення державного лісу.

Окрім того, в держлісгоспах та інших приватних структурах виявлено кілька сотень кубометрів рідкісної деревини, ціна яких досі не встановлена.

Відкрито 5 кримінальних проваджень.

Джерело:  Сайт http://acc.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Якимчук переграв самомо себе. Він підтвредив, що на Буковині прокурори роками в упор не бачили розкрадання лісу. Висновок один: були в схемі, а тепер викручуються. СБУ ж лише споглядало, як роками лісівники напрацьовували і удосконалювали корупційні механізми, які прокурори не помічали. За останніх лохів треба тримати громадськість, щоб таке городити на брифінгу.

avatar

Що тепер робити з такими прокурорами?

07 серпня 2016 21:46