Після скандальних обшуків в Осачука на Буковині вилучили дозволи на виїзд за межі України і забрали 'ключі' до 'Шляху', бо 16 осіб не повернулись із-за кордону, - джерела

Після скандальних обшуків в Осачука на Буковині вилучили дозволи на виїзд за межі України і забрали "ключі" до "Шляху", бо 16 осіб не повернулись із-за кордону, - джерела

22.07.2022, 09:58

Активісти благодійної організації "Волонтерський щит Буковини" повідомили про відмову Чернівецької ОВА надати їм короткотерміновий дозвіл на виїзд за кордон для завезення цінної гуманітарної допомоги та автомобілів для наших військових!

Згідно з інформацією заявників, за таким дозволом вони письмово зверталися ще в 20-х числах травня цього року. 

Представників "Волонтерсього щита Буковини" не так здивував факт відмови, скільки зацікавив факт іншого характеру:

- Які формальні підстави та який коефіцієнт корисної дії були від надання таких дозволів цілій когорті інших осіб, в т.ч. тих, що перебувають під слідством, наближеного кола депутатів, всіляких рішал, політиканів, пропагандистів та інших особливо обдарованих?! Хотілося б побачити конкретні результати тих багаторазових виїздів, особливо до екзотичних країн!

У коментарях до даного допису авторитетних джерел, зокрема, з'ясувалося, що "Чернівці зараз дозволів не оформляють, немає ключа до "Шляху". (На це твердження волонтери заперечують, що клопоталися про такий дозвіл ще тоді, коли "ключ" до "Шляху" у Чернівців був, і такі дозволи отримували інші люди). 

Інші дописувачі вказують на те, що "ключі до «шляху» вже не працювали після «першого» обшуку в приміщеннях ОВА. Пані, яку звинуватили в «злочинах» відмовилась від «ключа» і більше нікого в «шлях» не заносили. Коли прийшли з другим обшуком, то виявилось що є питання до конкретних 16 осіб, які не повернулись із-за кордону. Після чого керівник ОВА, на підставі постанови від 20-го травня, вилучив усі дозволи, які залишались діючими на той момент".
 
- Не потрібні зовнішні вороги, коли внутрішніх вистачає..., - підвела підсумок обговоренню важливої теми Марія Мандрик-Мельничук. - Ми також працюємо прозоро, офіційні документи і звітність....ситуація така сама....вантажі більше півтори місяці очікують наших перевізників....
 
Нагадаємо, 10 червня у Чернівецькій ОВА проводили обшуки. Будівлю оточили поліція та Нацгвардія. Як стало тоді відомо журналістам, за попередніми даними, обшуки були пов’язані з порушеннями надання дозволів на виізд за кордон та внесення осіб в систему “Шлях”. Серед тих, кому було надано дозволи - підсудний фігурант оборудки із санаторієм “Брусниця”, екс-голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, депутат Чернівецької міської ради Василь Продан та люди наближені до нього.
 
Тодішній начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Сергій Осачук заперечував інформацію про те, що правоохоронці проводять слідчі дії в його робочому кабінеті. Водночас, на одній із пресконференцій, колишній керівник області повідомляв, що про причини, мету і місце деяких відряджень чиновників за кордон, зокрема, його першого заступника Богдана Ковалюка, можна буде розповідати тільки після завершення бойових дій. 
 
 
 
Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua      
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.  

 

1