Після поновлення на посаді Мунтян розповів про першу молитву Церкви Бога у приміщенні військової адміністрації

Після поновлення на посаді Мунтян розповів про першу молитву Церкви Бога у приміщенні військової адміністрації

06.07.2022, 10:07

У День незалежності США начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Сергій Осачук та його заступник Артур Мунтян зустрілися з американськими благодійниками.

Цікаві залаштункові подробиці зустрічі оприлюднив доктор Тім Хілл (Tim Hill), який є висвяченим єпископом Церкви Бога, Клівленд, штат Теннесі, і є генеральним наглядачем.

Я не можу загубити значення того, що в день святкування незалежності нашої країни (США. - Ред.) ми з доктором Стівеном Дарнелом зустрілися та помолилися з лідерами уряду в Україні, які мужньо борються за збереження власної свободи. Я вдячний Стіву за чудовий звіт, який тут:

Всередині України з доктором Тімоті Хіллом. Подорож в Україну була м'яко кажучи цікавою. Затримка рейсів. Скасування рейсів. Зрештою, ми змогли потрапити в Україну, зафрахтувавши два приватних літаки та приземлившись в полі на румунській стороні кордону. Завдяки сприянню губернатора Сергія Осачука, губернатора міста Чернівці (так в оригіналі, - ред.), Україна, та мера Івана Павла, мера міста Думбравені, Румунія (який їхав разом з нами нашим фургоном), ми в'їхали на кордон України в супроводі поліції.

Першою нашою зупинкою став офіс губернатора міста Чернівці, Україна. Там д-р Тімоті Хілл, генерал-оглядач, я, мер Іван Павел та регіональний наглядач Північної України Лівіу Аксінте зустрілися з губернатором Осачуком, віце-губернатором Артуром Мунті. Це була зустріч, призначена Богом. Доктор Хілл закрив нашу зустріч у молитві за Україну та помолився за губернатора Осачука. Я запевнив губернатора Осачука, що ми, Церква Божа, готові допомогти у будь-який спосіб. Сльози наповнили очі губернатора. Пізніше за трапезою з віце-губернатором Мунтяном нам сказали, що це була перша молитва, за яку молилися в офісі губернатора.

Завтра ми летимо до Бухареста, щоб поснідати з двома сенаторами, бути їх особливими гостями у парламенті і разом визначимо, як Церква Божа у співпраці з Румунською церквою п'ятидесятниці може краще служити1,5 мільйонам біженців, про яких відомо у Румунії. Моліться за прихильність та успіх.  

 

ДОВІДКОВО: 

 За даними слідства, Артур Мунтян разом з іншими службовими особами адміністрації та головою благодійного фонду розтратили частину ввірених Чернівецькій ОВА автомобілів швидкої медичної допомоги, переданих міжнародним партнером, як гуманітарну допомогу українському народу

Нагадаємо, на засіданні 6 червня Шевченківський районний суд Чернівців відсторонив Артура Мунтяна від посади заступника начальника Чернівецької ОДА (ОВА). Втім, апеляційний суд скасував цю ухвалу, відтак підозрюваний повернувся до роботи в ОВА. Про це у коментарі МА АСС повідомила Наталя Соколовська, прессекретарка обласної прокуратури.

Також повідомляється, що минулого тижня підозрюваному продовжено до 5 серпня обов'язки по запобіжному заходу, які раніше діяли строком до 4 липня. 

Йдеться про такі обов'язки:

- прибувати до слідчого прокурора, слідчого судді, суду за першою вимогою.

- не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу слідчого прокурора чи суду.

 - повідомляти про зміну свого місця проживання чи роботи 

- утриматися від спілкування з іншими учасниками кримінального провадження - здати свій паспорт та документи для виїзду за кордон - носити електронний засіб контролю. 

Сайт https://acc.cv.ua/ нагадав також деталі справи:

Як відомо, Артура Мунтяна підозрюють у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, що вчинена у особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану. За даними слідства, посадовець разом з іншими службовими особами адміністрації та головою благодійного фонду розтратили частину ввірених Чернівецькій ОВА автомобілів швидкої медичної допомоги, переданих міжнародним партнером, як гуманітарну допомогу українському народу. Вказані транспортні засоби використовувались не за цільовим призначенням, а для надання приватних послуг з метою отримання прибутку. 

Артур Мунтян висловився про вручену йому підозру. Він, зокрема, сказав, що «відношення до швидких не мав, не має і мати не буде». Він також не визнає себе винним, а вбачає у справі політику. Пізніше посадовець пройшов перевірку на поліграфі. 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua      
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

 

 

1