Пацієнтка з Херсонщини знайшла свого лікаря аж у Чернівцях і отримала необхідну медичну допомогу

Пацієнтка з Херсонщини знайшла свого лікаря аж у Чернівцях і отримала необхідну медичну допомогу

21.06.2023, 16:39

 24 лютого 2022 року у Наталії з Чорнобаївки була призначена операція у Херсонській обласній клінічній лікарні. Звісно, цей план зірвала війна…

Але днями, як повідомили в Управління охорони здоров'я Чернівецької міської ради, Наталію прооперував саме той лікар з Херсону, якому довіряла. Щоправда, за 1000 кілометрів від дому – у КНП "Центральна міська клінічна лікарня" м. Чернівці.

«Жінка пройшла обстеження за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення росіян. Їй встановили діагноз – «Пухлина наднирникової залози». Узгодили, що 24.02.2022 вона буде госпіталізована до ХОКЛ для лапароскопічної операції. Проте не так сталося, як гадалося… 24-го лютого Херсонська обласна клінічна лікарня перестала функціонувати як цивільний медичний заклад та перетворилася на військовий госпіталь, - каже Виталий Грудецкий, лікар-хірург. – Я вже рік працюю в Чернівцях. А нещодавно моя пацієнтка Наталя зателефонувала: «Ви мене пам'ятаєте? Де Ви зараз? Я хочу приїхати на лікування».
 
У Чернівцях пацієнтку дообстежили та виконали класичну лапароскопічну операцію з видалення наднирника з пухлиною. Операція пройшла успішно.
 
«Ні відстань, ні будь-які життєві обставини не можуть нас роз'єднати», - каже лікар.
 
 

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.
1