Організації, які територіально працюють у Чернівцях, сплатили до місцевого бюджету  Вікнянської ОТГ вже понад 40 мільйонів гривень ПДФО

Організації, які територіально працюють у Чернівцях, сплатили до місцевого бюджету Вікнянської ОТГ вже понад 40 мільйонів гривень ПДФО

27.07.2022, 12:02

Вікнянській ОТГ до місцевого бюджету за сім місяців цього року надійшло понад 40 мільйони гривень ПДФО від організацій, які територіально працюють у Чернівцях.

Про це йдеться у відповіді управління Державної податкової служби у Чернівецькій області на інформаційний запит molbuk.ua.

Нагадаємо, на останній великій пресконференції Чернівецького міського голови Романа Клічука журналіст BukNews поцікавився, чому Чернівці не позичать з  коштів міста кілька мільйонів гривень на добудову двох КПП на кордоні з Румунією. Міський голова порадив тоді звернутися з цією пропозицією до дуже багатої Вікнянської ОТГ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Богдане й Іване, заберіть руки від Дорошівців!": мешканці Товтрів та Дорошівців пікетують Чернівецьку ОДА, бо не хочуть аби їхні села приєднали до Вікнянської ОТГ

 "МБ" надіслав запит до відповідних служб після того, як мер Роман Клічук на брифінгу відповів журналіcту BukNews, що низка великих державних установ, які працюють на території Чернівців, сплачують місцеві податки та збори, зокрема ПДФО у Вікнянську ОТГ.

Запит від "МБ" був надісланий насамперед до Вікнянської ОТГ із проханням повідомити найбільших платників ПДФО на території громади.
У запиті за підписом голови Івана Ковалюка, повідомили, що не ведуть реєстр обліку платників податків.

Водночас у відповіді на запит від управління Державної податкової служби у Чернівецькій області зазначено, що у Вікнянській територіальній громаді зареєстровано 88 суб’єктів господарювання – юридичних осіб. З них у розрізі організаційно-правових форм господарювання: 10 – фермерські господарства, 10 – приватні підприємства, 11 – державні організації та органи місцевого самоврядування, 11- комунальні організації, 14 – релігійні організації, 32 – суб’єкти господарювання інших організаційно-правових форм.

Найбільші суми ПДФО до місцевого бюджету Вікнянської ОТГ, за інформацією податкових, сплачено військовими (найімовірніше, йдеться про прикордонний загін – ред.)

"Найбільше до місцевого бюджету сплачено ПДФО з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями. У 2021 році сплата ПДФО становила 22,3 мільйони гривень, за сім місяців нинішнього року – 39,5 мільйонів гривень", - йдеться у відповіді на запит.

Також податок на доходи фізичних осіб у Вікнянській ОТГ сплачує управління Служби безпеки у Чернівецькій області, яке теритоірально знаходиться у Чернівцях. У 2021 році ПДФО від управління СБУ у Чернівецькій області становило 2,7 мільйона гривень, за сім місяців нинішнього року – понад 3 мільйони гривень.

Серед найбільших платників ПДФО у Вікнянській ОТГ є ТОВ "Чернівецька обласна енергопостачальна компанія", яка територіально теж знаходиться у Чернівцях. У 2021 році ЧОЕК сплатило податку 569 тисяч гривень, за сім місяців нинішнього року – 376 тисяч гривень.

Податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) – це податок, який залишається у місцевому бюджеті громади.

Зазначимо, що головою Вікнянської ОТГ є Іван Ковалюк, його син – Богдан Ковалюк у січні 2020 року був призначений першим заступником голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука і наразі ним залишається.

На брифінгу мер Роман Клічук, розповів, що у Вікнянську ОТГ змусили перевести реєстрацію прикордонників, управління СБУ, які там сплачують ПДФО.

"Обласна адміністрація у примусово-рекомендованому тоні попросили їх усі податки сплачувати у Вікно. Це дуже багата ОТГ. Адже дивним чином державні структури, які працюють на території Чернівців, раптом почали сплачувати податки саме у Вікні", - заявив тоді Роман Клічук.

Джерело: molbuk.ua

 Фото: АСС

 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua       
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

 

 

 

 

 

1