У Клічука хочуть організувати новий конкурс для Гросу: орендар земельної ділянки під літнім майданчиком у сквері перед резиденцією порушив правила і йому не продовжують договір оренди

У Клічука хочуть організувати новий конкурс для Гросу: орендар земельної ділянки під літнім майданчиком у сквері перед резиденцією порушив правила і йому не продовжують договір оренди

02.02.2023, 09:46

Відповідний проєкт рішення для голосування депутатами Чернівецької міської ради з'явився 11 січня 2023 року на електронній платформі нормативних документів мерії. 

Згідно з документом, орендар ТзОВ "Мігро" звернувся з клопотанням поновити договір оренди від 2005 року на земельну ділянку для обслуговування літнього майданчика на території скверу на розі вулиць Коцюбинського та Університетської.  Однак отримав відмову. Підставою для такого рішення стало використання землі всупереч її функціональному призначенню, порушення встановленого порядку розміщення тимчасових споруд та правил благоустрою. 

У зв'язку з переліченим, проєкт рішення вимагає від оренадаря звільнити землю до 01.12.2022 р. Тобто фактично ще "на вчора".  

Документом також передбачено проведення нового конкурсу з права розміщення тимчасових споруд на звільненій ділянці. 

Згідно з інформацією https://youcontrol.com.ua/ підприємство ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНА КОЛЕКТИВНА ФІРМА МІГРО зареєстрована 22.07.1997 за юридичною адресою Україна, **0, Чернівецька обл., місто Чернівці, ВУЛИЦЯ ГЕРОЇВ МАЙДАНУ, будинок **А. Керівником організації є ГРОСУ МИХАЙЛО МИХАЙЛОВИЧ. Розмір статутного капіталу складає 700 000,00 грн.. На момент останнього оновлення даних 01.02.2023 стан організації - Не перебуває в процесі припинення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У сквері біля резиденції знесли пам'ятник Сидору Воробкевичу (ВІДЕО)

У Чернівцях територію навколо пам'ятки ЮНЕСКО перетворили на громадський нужник

Жар, Гросу і Семенюк використовують агітацію румунською мовою без українського перекладу, а Семенюк ще й розміщує у заборонених місцях

 Реконструкція даного скверу, який є унікальною пам'яткою садово-паркового мистецтва, спонукала орендаря перейменувати та оновити зовнійшній вигляд торгового павільйону, з якої у сквері здійснюється роздрібна торгівля переважно продуктами харчування та напоями. Згідно з неофіційною інформацією, свого часу,  орендар оплатив виготовлення дублікату погруддя Сидора Воробкевича, яке перевстановили у іншому місці Чернівців. Проте прибрати оригінал зі скверу, через постійні протести української громади, до проведення повномасштабної реконструкції не вдавалося.
 
BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua         
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1