Оксана Продан наполягає, що Буковина зможе відремонтувати дорогу Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига за рахунок надпланових доходів митниці

Оксана Продан наполягає, що Буковина зможе відремонтувати дорогу Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига за рахунок надпланових доходів митниці

09.08.2015, 20:26

«Буковина зможе відремонтувати дороги за рахунок надпланових доходів митниці», - Оксана Продан.

Про це повідомила народний депутат, голова міжфракційного обєднання «Буковина» Оксана Продан за підсумками засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

«Профільний комітет рекомендував прийняти відповідний законопроект у другому читанні. В тексті документу залишилися норма про реконструкцію дороги Н-10 «Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига» за рахунок надпланових доходів митниці», – зазначила нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дороги будуть: Бурбак виконає передвиборчу обіцянку Рибака, бо є державний підхід, а є популізм

 Нагадуємо, законопроект 2315а було винесено на розгляд парламенту Президентом України. Згідно документу 50% від суми перевиконання надходжень митниці будуть відраховуватися в спеціальні фонди відповідних обласних бюджетів, а звідти направлятимуться на ремонт доріг. Експеримент пропонується провести протягом 2015-2016 року в кількох областях – Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій.

Напередодні розгляду законопроекту в першому читанні за ініціативою парламентарів об’єднання «Буковина», Івано-Франківської та Львівської областей була внесена пропозиція про включення в перелік дороги Н-10 «Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига», яка сьогодні знаходиться в критичному стані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігор Гах: 90% доріг в Чернівецькій області потребує капітального ремонту, а грошей на цей рік маємо лише на 10 кілометрів…

«Нам вдалося відстояти свою пропозицію, і попри всі спроби політизувати це питання, в другому читанні буде розглядатися документ з нормою про реконструкцію дороги Н-10», - підкреслила Оксана Продан, яка сьогодні була присутня на засідання Комітету ВР з питань бюджету.

Це другий проект обєднання «Буковина», спрямований на покращення інфраструктури регіону. В цьому році за ініціативою парламентарів групи було виділено 700 млн. грн. на ремонт доріг Карпатського Єврорегіону. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Після прийняття законопроету Оксани Продан про звільнення від обліку за касовими апаратами ми ще 100 років будемо їхати по розбитих дорогах.

avatar

Петро Бомбон

09 серпня 2015 19:32