Образ Юрія Федьковича в скульптурі Володимира Гамаля можна побачити на виставці у художньому музеї

Образ Юрія Федьковича в скульптурі Володимира Гамаля можна побачити на виставці у художньому музеї

10.01.2023, 09:46

У Чернівецькому художньому музеї в рамках виставкового проекту «Літературно-мистецька Буковина» розгорнуто експозицію «Образ Юрія Федьковича в скульптурі Володимира Гамаля». 

На виставці представлено фото пам’ятників (власність благодійної організації «Товариство барона фон Гартенберга - Садагура»), твори станкової скульптури з музейного зібрання, а також два скульптурних портрети Ю. Федьковича з авторської колекції художника Володимира Гамаля.

В експозиції також представлено біля 20 музейних предметів, дотичних до концепції виставки з фондів ЧХМ: живописне полотно В. Красьохи, цитра – рідкісний музичний інструмент, на якому вмів грати Ю. Федькович, гуцульський сардак, свічник, топірці, буковинський килим, різьблений столик. Вагомо доповнюють виставку сучасні видання творів Ю. Федьковича, які надала Муніципальна бібліотека імені А. Добрянського.

На заході прозвучать колядки та один із вокальних творів Є. Мандичевського на слова Юрія Федьковича у виконанні народної аматорської чоловічої хорової капели імені Т. Стінкового під орудою Любомира Равлюка.

Кураторка виставки - Лариса Курущак, завідувачка відділом науково-освітньої роботи ЧХМ

 

 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua       
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

 

1