Ще як пульт у целофані, але скоро, може, почне рятувати буковинців: щоб підняти ангіограф на четвертий поверх спеціально викликали кран і  розібрали віконну нішу

Ще як пульт у целофані, але скоро, може, почне рятувати буковинців: щоб підняти ангіограф на четвертий поверх спеціально викликали кран і розібрали віконну нішу

04.07.2018, 14:11

Незабаром в обласному кардіологічному диспансері запрацює нове відділення інтервенційної кардіології, для якого за кошти державного й обласного бюджетів придбали сучасний ангіограф.

На четвертому поверсі закладу для цього відділення виділили приміщення поруч із реанімацією, де наразі завершуються роботи з ремонту й реконструкції. Зважаючи на це, з допомогою навантажувача сюди вчора підняли упакування з ангіографічним обладнанням. Оскільки воно важке і громіздке, для його транспортування на четвертий поверх кардіодиспансеру спеціально розібрали віконну нішу.

Після того, як обладнання розмістять у майбутній операційній залі, його монтажем займеться фірма-постачальник, - про це повідомляє http://www.medcv.gov.ua/. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фищук покриває гріхи Папієва у перинатальному центрі і зволікає з ангіографом?

Нагадаємо, затримка зі встановленням нового обладнання виникла через те, що управління капітального будівництва не порахувало, скільки додатково потрібно коштів для облаштування приміщення під ангіограф.  Хоча своїх 50 відсотків на ангіограф уряд виділив ще у травні минулого 2017 року. З того часу минуло більше року, однак приміщення досі ще готують. "У нас,  напевно, така традиція: тримати техніку у целофані, як пульт від телевізора", - зіронізував з цього приводу народний депутат України Максим Бурбак. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман виконав обіцянку про ангіограф для Буковини, - Бурбак

Парламентар також повідомив, що він разом  з колегою Миколою Федоруком пропонували, де можна було встановити ангіограф, щоб апарат давно  рятував життя буковинців.  Але в області щодо цього була своя думка.  

- Таким місцем, зокрема, могла стати ОКУ «Лікарня швидкої медичної допомоги» на вулиці Фастівській, - пояснив народний депутат України Микола Федорук (м.Чернівці).

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д BukNews.

1