Гройсман виконав обіцянку про ангіограф для Буковини, - Бурбак

Гройсман виконав обіцянку про ангіограф для Буковини, - Бурбак

27.04.2018, 16:09

Про це повідомив народний депутат України Максим Бурбак під час спілкування із журналістами у Чернівцях. «Можу сказати – ангіограф вже є», - повідомив парламентар.

– Пригадуєте, коли прем’єр-міністр України Володимир Гройсман перебував у Чернівцях ми з ним домовилися, що 50 відсотків коштів для придбання державного ангіографа дасть держава? – нагадав передісторію питання Максим Бурбак. - До того у Чернівецькій області, однієї з небагатьох в Україні, не було державного ангіографа, а був тільки приватний. Голова  уряду свою обіцянку виконав –  уряд виділив необхідні кошти. До кінця минулого року я постійно звертався до голови Чернівецької ОДА Олександра  Фищука, до депутатів обласної ради: люди добрі, та віддайте свою половину, купіть для Чернівців і області ангіограф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На прохання скинутися на придбання ангіографічного обладнання поки що відгукнулись тільки Глибоцька та Вижницька ОТГ

Чернівецька і Сумська області єдині в Україні, в яких немає комунальних ангіографів

- Можу сказати – ангіограф вже є, але поки що лежить у коробці. Виявилося, що депутати забули вчасно  передбачити, виділити ще кілька  мільйонів гривень на облаштування приміщення, аби можна було використовувати ще один ангіограф. Натомість його одразу почали ділити, якій лікарні краще віддати. А може обладнання варто віддати Чернівцям, куди приїздять лікуватися люди з усієї області? А, може, нарешті сядете й вирішите, кому його дати, щоб він не у коробці лежав, а лікував людей, - сказав парламентар.

 І це не єдиний випадок, коли область не може дати собі  ради з тим, що вже має, намагаючись натомість  забрати під себе все більше і більше.  

- До обласної ради у мене є дуже багато питань на кшталт того, що з перинатальним центром?  Якщо бажаєте усе контролювати, то добудуйте самі перинатальний центр, - запропонував Максим Бурбак. -  Кожного року чуємо, що на нього потрібно все більше і більше грошей. В яку бездонну бочку провалилися усі кошти, які ми вже виділяли на цей об’єкт? Ще не вистачає? Тепер кажуть, що на будівельну частину не вистачає 25 мільйонів і ще 45-50 на обладнання.  Це крім тих 12 мільйонів, які не використали, і які перебувають на рахунках. Разом потрібно ще 75 мільйонів. Виявляється, управління капітального будівництва не показало всю необхідну суму, щоб уряд виділив бодай якісь кошти. Тому спочатку свідомо заявили про потребу лише 80 мільйонів, а тепер додатково озвучили нову суму. Вважаю, що кошти ДФРР треба спрямувати на здачу перинатального центру.  Люди добрі, Порошенко вже відкрив львівський перинатальний центр, а ви ніяк не можете добудувати чернівецький.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На збільшення зарплат посадовцям області кошти є, а на ангіограф Бурбак знову проситиме у Гройсмана

Кошти, які через неспроможність міськради повернулися до держфонду, Бурбак попросив Гройсмана дати на ангіограф

Депутати облради виділили 12 мільйонів для придбання ангіографу

Нагадаємо на   засіданні 18-ї сесії Чернівецької обласної ради VII скликання 8 грудня 2017 року майже 12 млн. грн. бюджетних коштів було передбачено для придбання ангіографу для КМУ «Чернівецький обласний кардіологічний диспансер» на умовах спів фінансування.

26 квітня 2018 року голова Чернівецької обласної ради  Іван Мунтян ознайомився з роботою КМУ «Чернівецький обласний кардіологічний диспансер». Посадовець повідомив, що нині розпочато реконструкцію ще частини приміщень під встановлення нещодавно придбаного сучасного ангіографа, яку планується завершити по кінця червня. На ці роботи рішенням сесії обласної ради з обласного бюджету виділено 3 мільйони гривень.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв у Чернівцях відкриття кардіосудинного центру. Про це він заявив 13.12.2016 року під час зустрічі з викладацьким і студентським складом БДМУ, яка відбувається у палаці "Академічний".  Зокрема глава уряду сказав, що в бюджеті на 2017 рік Кабмін заклав кошти на створення таких закладів в Україні. За словами прем'єр-міністра, Чернівці одні з перших в Україні отримають таку медичну установу. 

Нагадаємо, у вересні 2017 року, голова парламентської фракції "Народний фронт", народний депутат України Максим Бурбак звернувся до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана виділити Чернівецькій області кошти, які були повернуті через неспроможність міськради використати їх на ремонт дренажної системи залізничного вокзалу. Парламентар просить голову уряду приєднати їх до тієї суми, яка виділена Урядом на закупівлю ангіографічного обладнання.

1