'Ніяких музеїв радянського тоталітаризму у Чернівцях!', - депутатка міської ради різко відреагувала на наругу над могилами українських Героїв на окупованих територіях

"Ніяких музеїв радянського тоталітаризму у Чернівцях!", - депутатка міської ради різко відреагувала на наругу над могилами українських Героїв на окупованих територіях

25.04.2022, 16:37
ДОСИТЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ!
 
Депутатка Чернівецької міської ради Галина Абрам'юк оприлюднила свою позицію щодо пропозиції створити музей тоталітаризму у Чернівцях, до якого звезти усі пам'ятники монументального мистецтва радянської доби. 
 
- Ніяких музеїв радянського тоталітаризму! Зняти всі пам'ятники, перетерти на дрібні часточки і розвіяти за вітром, закатати в асфальт, аби ніяка "вата" не сміла навіть думати про повернення ідолів, які нищили український народ! P.S. ворог на окупованих територіях чинить наругу над могилами наших Героїв, а ми і далі толеруємо з маскалями?! Подивіться на ці світлини - очевидний доказ .
 
Галина Абрам'юк також поідомила про початок очищення від російських наративів в назвах чернівецьких вулиць.
 
На засіданні топонімічної комісії ЧМР визначилися з пропозиціями щодо перейменуванням десятків вулиць. Дякую членам комісії за одностайність - "Прощай, нємитая расія!". P.S. Боже, як нагло працювала пропагандистська "еСеСеСеРівська машина", нашпигувавши українське місто росіянсько-комуняцькими назвами... Але, як кажуть, найвища пора вертатися до свого! Хоча часу втрачено чимало. Надолужимо!
 
Нагадаємо, раніше заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк оприлюднив допис з проханням обговорити пропозицію про можливе створення у Чернівцях  музею радянського тоталітаризму.
 
- Пам’ятник «невідомому солдату», «воїну визволителю» чи «довгорукий» – як тільки не називають Монумент Перемоги 1941-1945 років, а саме так називається пам’ятник на Соборній площі. Маємо завжди актуальні запитання: демонтувати, перенести чи не чіпати? Це дискусія, яка не вщухає десятиліттями.
 
- Тож розпочали працювати в робочій групі - вирішуватимемо подальшу долю Монументу. Хочемо почути думки спілки архітекторів, художників та істориків і, звичайно ж, чернівчан. Саме тому оголосимо онлайн консультації щодо долі монумента.
 
- Попередньо бачення спеціально створеної комісії – працювати над перенесенням даного монумента. І я цю думку поділяю. Зрештою, це пам’ятка історії, яка має бути збережена, а ми цивілізоване суспільство, на відміну від росіян.
 
- Але ось питання: якщо громада буде «за» та члени виконавчого комітету приймуть рішення про перенесення монументу, то куди його дівати?! Комісія запропонувала доручити департаменту урбаністики та архітектури віднайти земельну ділянку для створення музею радянського тоталітаризму. Підтримуєте ідею створення такого музею?
 
ДОВІДКОВО:
 

У захопленому російськими військами місті Генічеськ, що на Херсонщині, колаборанти встановили пам'ятник російському революціонеру Володимиру Леніну.

Джерело: пост колаборанта Геннадія Малюкова у Facebook, перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський у Facebook

Пряма мова Малюкова: "Пам'ятник Іллічу встановлено".

Деталі: Колаборат також виклав у мережу фото пам’ятника. Варто зазначити, що це не той Ленін, який стояв у Генічеську раніше.

На фото також видно, що над адміністративною будівлею встановлені російський та радянський прапори.

Водночас Соболевський зазначив, що окупанти "на Херсонщині продовжують свої експерименти з переміщення у минуле", повертаючи червоні прапори і пам'ятники радянської доби.

 


Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1