Джерело, з якого черпаємо силу: Українській бібліотеці в Мілані передали книжки чернівецьких видавництв і авторів з автографами

Джерело, з якого черпаємо силу: Українській бібліотеці в Мілані передали книжки чернівецьких видавництв і авторів з автографами

08.04.2022, 08:09
Не тільки отримувати, але й віддавати.
 
Коли усі наукові проекти завмерли в умовах війни, неспокій і тривога зайняли усю свідомість, а більшість вільного часу волонтерство, несподівано виявилося, що деякі цінності залишаються непорушними і вічними! І як завжди буває у нашому житті, рідні люди стають ще ближчими.
 
Завдяки моїй дорогій Людмилі Костів ще влітку дізналася про створення громадського простору Українська бібліотека в Мілані, мали багато планів для спільних проектів. Але 24 лютого життя внесло свої корективи і бібліотека стала справжнім волонтерським центром, який зібрав і відправив для потреб українських біженців та воїнів десятки тонн продовольства, ліків, дитячого харчування, одягу та вкрай необхідних засобів гігієни. Лого бібліотеки уже впізнають по усій Україні.
 
Але вона не перестала бути українською бібліотекою! Тому нам видалося справедливим не тільки отримувати, але й віддавати. На заклик Центру Буковинознавства відгукнулися видавці, автори, науковці і за пару днів п"ять коробок з книгами були зібрані, запаковані і відправлені нашим добрим друзям у Мілан. Це стало ще й чудовою нагодою поспілкуватися з талановитими колегами. Ненароком вийшов такий собі імпровізований круглий стіл. Бо коли збираються історики, то розмови можуть бути тільки про історію))
 
Велика вдячність Максиму Дупешку, Юрію Чорнею, Ірині Яворській, Ігору Піддубному, Олександру Добржанському, Василеві Карпові, Петрові Костіву, Марії Унгурян. Навіть притримали відправку, очікуючи книги від Івана Монолатія. З автографами від авторів! Дякую!!!!
 
Своїми книжними скарбами поділилися Обласний краєзнавчий музей, видавництво "Книги ХХІ" та "Чорні вівці". Окремо зібрали українські книги для дітей та підлітків.
 
Сьогодні про українців знають у світі як про борців за свою свободу. Але дуже важливо зрозуміти, де ми беремо силу. Війна зрештою закінчиться, ми заново збудуємо все, що зруйнували вороги, але українська книга завжди буде невичерпним джерелом знань і великої мудрості про Україну та її народ.
 
Анна СКОРЕЙКО, директорка Центру Буковинознавства
 
Основне фото: Людмила Костів "Ми все отримали! Українська книжка в цей важкий для України час має неабиякий попит та особливий лікувальний ефект! Величезна і щира подяка усім вам за такі дорогоцінні скарби для нашоі бібліотеки, зокрема - для кожного нашого читача!????????"
 


  Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.
 
На зображенні може бути: 4 людини, люди сидять, люди стоять та у приміщенні
 
На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі
На зображенні може бути: текст «- II II»
 
На зображенні може бути: книга
 
1