Нардеп Мазурашу розповів, як «в ручному режимі» організував перетин кордону для головлікаря, якому не вистачало декількох місяців до 60 років

Нардеп Мазурашу розповів, як «в ручному режимі» організував перетин кордону для головлікаря, якому не вистачало декількох місяців до 60 років

06.12.2022, 11:37
Народний депутат України Г.Мазурашу розповів, як безуспішно намагався організувати виїзд волонтера з рідного 203 округу для отримання гуманітарного вантажу за кордон і принагідно згадав інший випадок, коли зміг обійти закон у ручному режимі. 
 
Мав нагоду привітати з Міжнародним днем волонтера деяких найактивніших волонтерів з рідного 203 округу. Один з них із стурбованим виглядом обличчя обговорював щось з представниками самоврядування. Як небайдужий, поцікавився, які там проблеми і чи можу чимось допомогти.
 
Виявилось, що друзі з Італії привезли від тамтешньої волонтерсткої організації бусік з потрібною нашим Захисникам гумдопомогою до м. Сірет (Румунія), звідки наш волонтер мав сьогодні-завтра забоати вантаж на своєму вже бусі, привезти в Новоселицю і далі - на Схід до 81 бригади.
 
Згадав ситуацію, коли аналогічно іспанці привезли в Польщу під наш кордон гумвантаж і сказали, що хочуть передати саме головному лікарю лікарні, якому не вистачало декількох місяців до 60 років, щоди спокійно виїхати і забрати цей вантаж, потиснувши руку друзям-іспанцям.
 
Тоді нашого лікаря випустили «в ручному режимі» на тих декілька годин, і гумвантаж благополучно продовжив шлях до нужденних.
 
Спробував повторити. Оперативно підготували звернення від громади, додали копії документів на підтвердження, я додав і підтвердження того, що цей волонтер вже неодноразово виїжджав і заїжджав, причому іноді того ж дня, бо так само забирав вантаж поблизу кордону. Дипломатично натякнув, що в День волонтера недобре буде не посприяти в такій простій справі для Захисників у підсумку.
 
Але - відмовили:( В принципі, не можу ображатися за «незастосування ручного режиму», бо взагалі я проти такого…
 
Ні, в цій ситуації ми не здались - запропонували волонтеру, щоби той вантаж привіз громадський помічник, якмй має «Шлях», головне щоби італійці не заперечували.
 
 
 
Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua      
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

1