Начальник міського управління освіти не може керувати,  бо сидить на нескінченних сесіях міської ради

Начальник міського управління освіти не може керувати, бо сидить на нескінченних сесіях міської ради

27.03.2017, 17:02

Депутати міської ради вже годину обговорюють питання освіти у Чернівцях  

Нагадаємо, сьогодні міські обранці спеціально зібралися на позачергову сесію, аби обговорити питання хабара, який зафіксували правоохоронці тиждень тому.  

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях зберуть позачергову сесію, щоб "мачіть наглих очкаріков", - думка

Сергій Мартинюк, начальник управління освіти Чернівецької міської ради виступив з трибуни перед депутатами і запевнив, що підозру про скоєння злочину оголосили лише одній людині в управлінні, якого безпосередньо спіймали з грошима. Ні керівнику, ні всім іншим працівникам, ніхто ніякої підозри не оголошував.    

"Відразу доводжу до вашого відома, що ні мені особисто, ні будь-якому іншому працівнику управління освіти такої підозри висловлено не було. На даний момент всю інформцію, яку я маю з цього приводу, є та інформація, яку знаєте ви, яку ми черпаємо зі ЗМІ. Слідство триває у цьому питанні. Відбуваються якісь певні процесуальні дії. Тому говорити про якісь доконані факти абсолютно недоречно. Бо не доведені поки ні вина, ні невинність цієї людини", - додав він.

Щодо людини, якого підозрюють у злочині, то поки йде слідство, зауважив Сергій Мартинюк, він ніякої інформації сказати не може.

Щодо підозрюваного працівника освіти, то ця людина, за словами С. Мартинюка, прийшла у серні 2016 року на вакантну посаду – "начальник господарської групи", маючи певний досвід у роботі підприємницької діяльності, юридичну та економічну освіту.

Загалом, каже чиновник, управління освіти в питаннях державних закупівель діяли за правилами, такі висновки комісії.  

- Міським головою була створена спеціальна комісія, яка вивчала це питання, управління освіти надавало певні документи. У складі комісії був представник депутатського корпусу депутат Андрій Кандиба. Відбулося декілька засідань цієї комісії. Я особисто був пристуній на останьому засіданні цієї комісії. Комісія була створена у складі дев'яти людей, на засіданні було восьмеро осіб. Комісія у складі семи осіб проголосувала за формулювання, що управління освіти в питаннях закупівель діяло в межах чинного законодавства. Були виявлені певні чи недоречності, чи певні недопрацювання. Але, знову ж таки, комісія сформулювала своє бачення — до прикладу, передбачити певне фінансувавння для більш належного оформлення кошторисних робіт. Пропозиція слушна, ми не раз її висловлювали, - сказав Мартинюк.

"У нашій основній роботі - організації навчального процесу, все йде нормально, діти навчаються, дошкільнята виховуються, учні здобувають перемоги на олімпіадах, конурсах та наукових змаганнях. Давайте оперувати фактами, але не звичайними закидами" - каже Сергій Мартинюк.  

Із звинуваченнями щодо негативної роботи управління освіти перед депутатами виступив представник ГО "Майдан" Юрій Івашин. Він запевнив, що в управлінні дуже багато поблем, управління некероване, там чвари, колектив поділений на своїх і чужих, апаратних нарад не проводиться, сайт не працює стабільно.    

У відповідь на ці звинувачення, Сергій Мартинюк каже, на нарадах не буває інколи, бо сидить на нескінченних сесіях міської ради. Сайт не працює стабільно, бо людини відповідальної ще не знайшли. Щодо непорозумінь між працівниками, то Сергій Мартинюк запевняє, що педагоги спілкуються між собою відкрито, як у родинному колі.

Джерело: http://acc.cv.ua/, molbuk.ua та Погляд. 

1