На відкритих водоймах Буковини у період нерестої заборони на вилов риби продовжують ловити браконьєрів

На відкритих водоймах Буковини у період нерестої заборони на вилов риби продовжують ловити браконьєрів

02.05.2022, 16:46
З 30 квітня по 1 травня Чернівецьким рибоохоронним патрулем викрито грубі порушення правил рибальства. 
 
????Так, 30 квітня 2022 року на водному об’єкті, в адміністративних межах с. Ярівка Дністровського району Чернівецької області, при здійсненні рибоохоронних заходів державними інспекторами Чернівецького рибоохоронного патруля, було затримано двох громадян, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів з гумового човна забороненими знаряддями лову, а саме сіткою - волок в кількості одна шт. Порушники встигли добути водні біоресурси наступних видів: карась сріблястий – 138 екз., короп – 2 екз., товстолоб – 2 екз., загальною вагою 6 кг. 
 
???? Своїми діями порушили ст.63 Закону України «Про тваринний світ», п.4.4 та п.3.15 «Правил любительського та спортивного рибальства», відповідальність за яке передбачено ч.4 ст. 85 КУпАП, нанесли збитки рибному господарству України на суму 232 866 гривень.
 
На місце вчинення правопорушення було викликано слідчо-оперативну групу Відділення поліції №2 (м. Хотин) Дністровського РВП ГУНП в Чернівецькій області, яка здійснила огляд місця події. Човен, заборонені знаряддя лову та водні біоресурси вилучено працівниками поліції до рішення суду.
 
????01 травня 2022 року на Дністровському водосховищі в адміністративних межах с. Непоротово Дністровського району Чернівецької області громадянин здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів в нерестовий період забороненим знаряддям лову – сіткою, при цьому добувши плітку в кількості одна шт.
 
Збитки завдані рибному господарству України склали 1 564 грн. За фактом грубого порушення складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.
 
На Дністровському водосховищі викрито порушника, який завдав понад 5 тис. грн збитків - Чернівецький рибоохоронний патруль.
 
28 квітня 2022 року на Дністровському водосховищі в адміністративних межах с. Велика Слобідка Кам’янець-Подільського району Хмельницької області в період нересту при здійсненні рибоохоронних заходів державними інспекторами Чернівецького рибоохоронного патруля спільно з інспекторами сектору водної поліції було виявлено громадянина, який з гумового човна здійснював незаконний вилов водних біоресурсів.
 
Правопорушник однією сіткою встиг добути 4 кг водних біоресурсів: лящ – 1 екз., сазан – 1 екз. Збитки рибному господарству України складають 5 355 грн.
 
Своїми діями громадянин порушив ст. 63 Закону України «Про тваринний світ», п.3.15 «Правил любительського та спортивного рибальства», відповідальність за яке передбачено за ч. 4 ст. 85 КУпАП.
 
Заборонене знаряддя лову, човен та незаконно добуті водні біоресурси вилучено до рішення суду.
 
Також на Дністровському водосховищі попереджено нанесення збитків на понад 8 тис. грн – Чернівецький рибоохоронний патруль.
 
28 квітня 2022 року під час проведення рибоохоронного рейду на Дністровському водосховищі в адміністративних межах с. Непоротово Дністровського району Чернівецької області, інспекторами виявлено у воді заборонені знаряддя лову.
 
Зокрема вилучено сітку ставну, загальною довжиною 100 метрів. 
 
????В заборонених знаряддях було зафіксовано п’ять лящів, які було випущено до водойми.
 
Складено акт виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.
 
????Попереджено нанесення збитків рибному господарству України на суму 8 245 грн.
 
Довідкова інформація:
 
Нагадуємо, що з 11 квітня 2022 року на Буковині вступила в силу нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство поза нерестовою ділянкою з берега з однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом.
 


Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.   
1