На Буковині за місяць виявили вже вдвічі більше хворих на коронавірус, ніж на початку літа

На Буковині за місяць виявили вже вдвічі більше хворих на коронавірус, ніж на початку літа

04.08.2022, 09:55

В Україні знову лютує коронавірус. Одразу декілька областей повідомили про різке зростання кількості хворих.

Як повідомляє «УНІАН», на Буковині за місяць виявили вже вдвічі більше пацієнтів, аніж на початку літа. А на Дніпропетровщині сумна статистика зросла на 20 %, і це тільки за останній тиждень. Від нової хвилі коронавірусу, яка може накрити Україну восени, врятує тільки щеплення, стверджують лікарі.

На Дніпропетровщині зараз майже 200 хворих на коронавірус пацієнтів, половина з них перебуває у лікарнях. Проте не це непокоїть медиків. Лікарі хвилюються через темпи появи нових інфікованих. Лише за останній тиждень кількість госпіталізацій зросла на чверть, а нових випадків побільшало на 20 %.

Загострення ситуації спостерігається й на Буковині. Там кількість пацієнтів з коронавірусом, у порівнянні з початком літа.

«У червні померла 1 людина від COVID-19, а за останній тиждень липня померло 4 людини. Для цього варіанту властиво на 50 % швидше поширення, ми розуміємо, що кількість пацієнтів буде зростати і надалі», — розповіла головна санітарна лікарка Чернівецької області Наталія Гопко.

Спалах коронавірусу на Буковині епідеміологи пов’язують з циркуляцією трьох штамів Омікрону, зокрема нового — ВА.5. Вперше в Україні його виявили наприкінці липня саме у цьому регіоні. Цей штам швидко поширюється.

За твердженнями МОЗ перший пік ковідної недуги цьогоріч припаде на вересень місяцью

Нагадаємо, у зв’язку з війною, Міністерство охорони здоров’я продовжило термін дії ковід-сертифікатів до півтора року. Також на час воєнного стану уряд пом’якшив карантин, який все ще діє.

Глава ВООЗ закликає повернути масковий режим.

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua     
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

 

 

 

1