У Чернівецькій області викрили вже третю нарколабораторію, яка спеціалізувалась на виготовленні амфетаміну

У Чернівецькій області викрили вже третю нарколабораторію, яка спеціалізувалась на виготовленні амфетаміну

13.03.2023, 09:04

Працівники ДБР викрили ще одну нарколабораторію у Чернівецькій області, яка виготовляла амфетамін для продажу по всій території України.

Нарколабораторія розташовувалася у приватному будинку в Дністровському районі Чернівецької області. Двоє чоловіків виготовляли амфетамін, використовуючи для цього як легальні хімічні сполуки, так і речовини, придбані «на чорному ринку».

За оперативною інформацією, збутом товару займалися інші п’ять осіб. Амфетамін продавали під час особистих зустрічей та посередництвом поштових відправлень по всій території України. В місяць «ділки» заробляли сотні тисяч гривень.

Працівники ДБР затримали «на гарячому» одного із фігурантів під час чергового збуту наркотичного засобу.

Затриманому та його спільнику повідомлено про підозру за фактом незаконного виробництва, зберігання та збуту психотропних речовин у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, встановлюється повне коло залучених осіб та канали розповсюдження наркотичних засобів.

Під час проведення обшуків виявлено різноманітне обладнання, зокрема лабораторне скло та хімічний посуд, а також 10 літрів реагентів для виготовлення амфетаміну.

Процесуальне керівництво здійснює Чернівецька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Нагадаємо, раніше у Чернівцях ДБР припинило діяльність підпільних нарколабораторій з виробництва амфетаміну з мільйонним обігом.

 Співробітники ДБР викрили у Чернівцях підпільні нарколабораторії, організатори яких виробляли амфетамін у великих масштабах. Щомісячний прибуток наркоділків становив, у середньому, 1 млн грн. Про це повідомляє прес-служба ДБР. 

Повідомляється, що у незаконному виробництві було задіяно вісім осіб: на Буковині ділки реалізовували психотроп через дилерів і так звані закладки, в інших регіонах країни – через поштові відправлення, зокрема, в районах, де ведуться бойові дії.
 
"Співробітники Бюро виявили дві нарколабораторії на місцях проживання фігуратів і провели там обшуки. Було вилучено близько 4 тисяч доз амфетаміну, понад 40 літрів і майже 50 кг різних прекурсорів. Також виявлено кілька десятків одиниць обладнання для виготовлення наркотику", - йдеться у повідомленні.
 
Викрито п'ятьох членів угруповання, одного з них затримано на місці злочину під час збуту наркотичних засобів.

Наркоділкам з Буковини, які продавали «амфетамін», повідомили про підозру

 За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону повідомлено про підозру двом жителям Буковини за фактом незаконного придбання, зберігання та збуту психотропних речовин (ч.2 ст.307 КК України).

За даними слідства, 28 та 32-річний підозрювані збували клієнтам з Чернівців та області «амфетамін», а сам товар зберігали у будинку в Дністровському районі. 

10 грам психоактивної речовини коштував понад 5 тисяч гривень. Продавали «стимулятори» при особистих зустрічах, отримуючи за це незаконний прибуток.

Під час санкціонованих обшуків у місці виготовлення небезпечних речовин виявлено та вилучено залишки «канабісу» та «амфетаміну», реагенти, прекурсори, вимірювальні прилади та ємності для зберігання. 

На цей час одному із фігурантів обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, стосовно іншого судове засідання відбудеться у понеділок, 13 березня.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу співробітників Чернівецького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Довідково: санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 Відділ з питань інформаційної політики Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону

 

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1