На Буковині у селі Кам'яна освятили новий храм УПЦ МП

На Буковині у селі Кам'яна освятили новий храм УПЦ МП

08.08.2022, 10:09

6 серпня, в день пам’яті святих мучеників благовірних князів Бориса і Гліба, у Чернівецькій області у селі Кам'яна освятили новий храм Української Православної Церкви на честь Різдва Божої Матері.

Протоієрей Іоанн, настоятель парафії з Божою допомогою, зусиллями парафіян, благодійників та людей доброї волі за дев’ять років побудував храм.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ із посиланням на прес-службу Чернівецько-Буковинської єпархії, чин освячення храму звершив митрополит Чернівецький та Буковинський Мелетій.

Владиці співслужили благочинний Сторожинецького округу митрофорний протоієрей Василій Ковальчук, настоятель парафії протоієрей Іоанн Чернявський, духовенство нашої єпархії та гість у священному сані з Київської області.

Також у храмі було освячено другий боковий вівтар на честь ікони Божої Матері «Всецариця». Після освячення було відслужено Божественну літургію.

За богослужінням духовенство та віруючі молилися про мир на українській землі, про визволення від ворога, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

Проповідь після молитви Господньої виголосив протоієрей Сергій Цуркан, настоятель парафії УПЦ в селі Михальча, в якій пояснив про появу храму Божого у Вітхозавітньому періоді, і про будівництва храмів в Новому Завіті, про важливість для православних християн звершення богослужінь. Також отець Сергій розповів найголовніше таїнство, яке звершується в храмах Православної Церкви та ін.

Митрополит Мелетій привітав настоятеля та парафіян із освяченням храму та подарував парафії ікону Божої Матері.

 В свою чергу настоятель храму протоієрей Іоанн подякував Владиці Мелетію за освячення храму та звершене богослужіння, духовенству та вірянам за соборну молитву та всім хто долучився до будівництва храму.
 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua       
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1