На Буковині катастрофічно обмілів Прут: у Чернівцях річка подекуди взагалі зникла

На Буковині катастрофічно обмілів Прут: у Чернівцях річка подекуди взагалі зникла

18.07.2022, 11:33
Затяте мовчання. Загибель ріки?
 
Незаплановано потрапив на міський пляж, достатньо пристойно впорядкували велосипедну доріжку по верху дамби, тобто, це може перший рік, коли вона у такому стані, тому що там були дивовижні хащі, наразі кущі на узбіччі акуратно зрізані, сам пляж також виглядає охайно. На жаль, не одне, так друге.
 
Мене дивує, що немає публікації щодо різкого обміління річки, хотілося б побачити якісь коментарі фахівців з цього приводу, вона вдвічі менше, аніж в найпосушливіші роки, і це ще не мінімум, але зникнення ріки у місті (вперше) - для наших ЗМІ чомусь не новина . Не цікаво?
 
Щодо ЧИСТОТИ, нещодавно побачив новину, що у Совиці(вище Чернівців) вчергове потруїлася риба, з Держприродспоживслужби дбайливо повідомляють, що знищили всю отруєну рибу без аналізів, я читаю це як: ми знищили всі докази злочину, а всі інші якось по-іншому читають? Як це можна ковтати, подібне повідомлення? Зробили аналіз води і засвідчили, що вода брудна. Нічо собі, новина. Чому вона брудна? їх не зацікавило. Про це мовчать. Хоча все навколо кричить, що вона брудна. Як можна проковтнути таку відповідь? Журналісти у нас навчилися хіба що політичному ангажементу і обливанню лайном. Як тільки реальна проблема, їм стає нудно, і не вистачає мізків.
 
 
Вчора повідомляють, що мікрофлора у Пруті вчетверо перевищує допустимий рівень. Я думаю, що і не вчетверо, ріка має абсолютно хворий вигляд. Вода прозора достатньо, але при тому від неї відчутний сморід тривіальної вонючки. Мікроби? Чому мікроби? Хто забруднює ріку? Хто це? " Імя, сєстра". Що заважає сказати? Хоча б одну причину, або чим можна зарадити, в чому причина нездорового режиму ріки, у відповідь - тиша, затяте мовчання.
 
а фото ще красиві, але це недовго . При такій мовчазності..
 
Автор: Sergei Vorontsov
 
 
 
Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua      
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.  

1