Загрожує до трьох років тюрми: митрополита УПЦ МП Лонгіна з Банчен судитимуть за розпалювання релігійної ворожнечі

Загрожує до трьох років тюрми: митрополита УПЦ МП Лонгіна з Банчен судитимуть за розпалювання релігійної ворожнечі

14.09.2023, 10:09

Правоохоронці завершили розслідування та скерували обвинувальний акт до суду.

Нагадаємо: у травні цього року співробітники Чернівецького районного управління поліції спільно з колегами зі Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури встановили, що впродовж грудня 2022 року намісник місцевого монастиря, проводячи богослужіння, вчиняв дії, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі.

За цим фактом слідчі поліції завершили досудове розслідування та передали обвинувальний акт для розгляду суду.

Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

За вчинене йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

 Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Настоятель Банченського монастиря УПЦ МП митрополит Лонгін (Михайло Жар) отримав підозру від СБУ

 Від Зеленського вимагають позбавити Михайла Жара з Банчен та інших зрадників звання Героя України (+коментар Соні Кошкіної)

Після "тяжкого інсульту" лежить у ліжку з маленькою дівчинкою: намісник Банченського монастиря УПЦ МП потрапив до лікарні

1