Методички з москви, російське громадянство, посвідчення окупантів та фізична близькість з 17-річним хористом: СБУ перевірила приміщення УПЦ (МП) на Буковині

Методички з москви, російське громадянство, посвідчення окупантів та фізична близькість з 17-річним хористом: СБУ перевірила приміщення УПЦ (МП) на Буковині

25.11.2022, 19:09

Служба безпеки провела контррозвідувальні заходи на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП).

У результаті слідчих дій правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур.

Також викрито листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, в яких вони отримують «методички» щодо «особливостей» проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення.

Представники РПЦ ставили завдання займатися дезінформацією щодо суспільно-політичної обстановки в Україні та ситуації на фронті. Зокрема, вимагали від священників УПЦ заперечувати збройну агресію рф в Україні, розповідати про нібито утиски «московської церкви» тощо.

Служба безпеки України знайшла і склади з оптовими партіями прокремлівської літератури, яка вихваляє країну-агресора та закликає підтримати окупантів.

Крім того, під час огляду комп’ютерів керівництва єпархії виявлено фотокопії посвідчень рашистів, які брали участь у бойових діях проти українських військ.

Серед таких документів – посвідка «героя росії», підписана міністром оборони рф за «захоплення Криму» у 2014 році.

Співробітники СБУ під час обшуку застали секретаря Чернівецької єпархії Української православної церкви Московського патріархату під час сексу із неповнолітнім співаком церковного хору.

Про це повідомив журналіст видання "Лівий берег" Олег Базар на своїй сторінці у фейсбуці.

"Обшуки у Чернівецькій єпархії УПЦ МП: особи з російськими паспортами, нагорода за повернення Криму, пропагандистська макулатура та хлопчик у трусиках", — підписав журналіст фото.

На одному з них — Архімандрит Микита в рясі, але босий, стоїть на тлі постелі. На підлозі біля його ніг стоїть ноутбук.

архімандрит нікіту, секретар чернівецької єпархіїFullscreen
  
Секретар Чернівецької єпархії у чужій келії займався одностатевим сексом із неповнолітнім. 

На другому фото обличчям до стіни стоїть молодий чоловік, на якому з одягу лише спідня білизна.

хорист, коханець архімандритаFullscreen
17-річний хорист займався сексом з архімандритом Микитою 

За інформацією журналіста, співробітники СБУ натрапили на архімандрита Микиту в келії у керівника Чернівецько-Буковинської єпархії Мелетія. Він займався сексом із 17-річним юнаком, який співав у церковному хорі.

До речі, лише днями, 23 листопада, архімандрита Микиту синод УПЦ обрав єпархіальним архієреєм Івано-Франківської єпархії — замість митрополита Івано-Франківського та Коломийського Серафима, який втік до Росії.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, тривають процесуальні дії.

Заходи із викриття правопорушень проводили співробітники СБУ Чернівецької області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

 

 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua      
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

 

1