Марія Матіос оригінально привітала Андрія Куркова із шістдесятиріччям

Марія Матіос оригінально привітала Андрія Куркова із шістдесятиріччям

23.04.2021, 12:29
Допис "Андрієві КУРКОВУ - "шістдесятникові"????" відома українська письменниця родом з Буковини розмістила на своїй офіційній сторінці у ФБ.
 
"За всі роки, що знаємося з тобою, Андрію, ми наколесували Європою і Україною кілометраж, що дорівнює, певно, відстані до двох полюсів, наговорили слухачам і між собою з на десять томів густої прози, надискутували-насварилися-намирилися про все на світі чи не на розрив серця. Навоювали словом за Україну, напевно, не згірш, ніж воїни тепер у траншеях на Сході. Про це можна би написати на два кілограми тексту, перевершивши навіть вагу Букової Землі.????
 
Але знаєш, дорогий Андрію, що мені хотілося би повторити з тих незабутніх мандрівок? Точно не здогадаєшся!
 
А я би ще раз хотіла із затишного австрійського Фельдкірху приїхати автобусом у столицю Ліхтенштейну - Вадуц і довгою-предовгою серпантиновою дорогою між виноградників на крутих схилах і пагорбах піднятися пішки до княжого замку (щоб аж замліли ноги!), і на цей раз таки випити горнятко кави з князем.
 
І щоб так само в десяти метрах від стін замку паслися і дзвонили колокільцями біленькі - ніби карпатські - овечки, щоб так само ніхто зі стражів не питав нас, що роблять двоє втомлених і задиханих мандрівників біля самої княжої брами. Щоб унизу у сизій димці мріЇв Вадуц. Між виноградників бродили корови і вівці, а довкруг синіли Альпи.
А ми з тобою у придорожній кав'ярні смачно уминали дорогі тістечка ???? і дотепер тримали в секреті причину, чому тоді ми не випили каву з князем Ліхтенштейну.????????
 
Дай Боже, щоб збулися твої і наші шляхетні мрії. І наперед би більше (як кажуть на Буковині в такий день), мій побратиме і друже - найвідоміший культурний промоуторе України у світі!????????????"
 
 
 
 
 
 
1