Людина, що переслідувала активістів Майдану, стала керівником у прокуратурі Буковини, - журналіст

Людина, що переслідувала активістів Майдану, стала керівником у прокуратурі Буковини, - журналіст

22.07.2015, 15:03

Людина, яка особисто відкривала кримінальні провадження проти активістів чернівецького Майдану, стала заступником прокурора Чернівецької області.

Про це йдеться у відкритому листі до Генпрокурора Віктора Шокіна від журналіста, керівника "ГО "Майдан-3" Василя Забродського, який він оприлюднив на своїй Facebook-сторінці, пише molbuk.ua

"Я не буду пропонувати Вам подати у відставку, як Пшонці. Але візьміться нарешті за наведення порядку у Ваших рядах. Невже Закон про люстрацію був прийнятий для чергового збору грошей із блатних? Невже ті, хто був оплотом для Януковича і його банди, стали для Вас настільки потрібними і незамінними?", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура Буковини шукає причетних до переслідувань громадян під час Революції Гідності

На Буковині немає засуджених за участь у Революції Гідності, але прокурори все одно пройдуть очищення через люстрацію

На Буковині люструватимуть чотирьох прокурорів і двох есбеушників

Людина, що переслідувала активістів Майдану, стала керівником у прокуратурі Буковини, - журналіст

"Як колишній прокурор Шевченківського району Ігор Мустеца, який особисто відкривав кримінальні провадження проти учасників Чернівецького Майдану за номерами : 12013270040002956, 12014260040000154 і 12014260040000155 і ОСОБИСТО здійснював процесуальне керівництво, міг не просто залишитись на посаді, а стати ЗАСТУПНИКОМ ПРОКУРОРА ОБЛАСТІ? Ці справи, добре відомі чернівчанам, стосувались захоплення міськоі ради і ОДА під час революціі гідності. По них були винесені підозри і навіть вироки", - пише В. Забродський.

"Скільки і кому завіз грошей Мустеца, щоб не бути звільненим згідно закону "Про очищення влади"?", - пише журналіст у своєму листі.

"Чому перевірка, розпочата ще 11 березня, досі триває? Скільки хвилин потрібно грамотному працівнику, щоб зайти в ЄРДР і перевірити інформацію: хто порушив, хто вносив і хто здійснював процесуальне керівництво вказаних проваджень?", - йдеться у листі.

Як відомо, Ігор Мустеца з лютого 2011 р. по квітень 2014 р. перебував на посаді прокурора Шевченківського району м. Чернівці Чернівецької області.

З квітня 2014 р.– заступник прокурора Чернівецької області.

Джерело: molbuk.ua

1