Кирилюк ткнула Каспрука носом у будівельну халтуру в дитячому садочку, який при ньому за 14 мільйонів реконструював Дякон

Кирилюк ткнула Каспрука носом у будівельну халтуру в дитячому садочку, який при ньому за 14 мільйонів реконструював Дякон

17.06.2022, 11:46

"Так, гарно Ви зробили. Хоча зблизька видно, що вже дещо треба ремонтувати... Підрядники здали роботи три роки назад ???? А керівництво нового, зразкового садочку планує перейти на фінавтономію і полагодити".

Секретарка Чернівецької міської ради Марина Кирилюк розповіла про перехід дитячих садочків міста на фінавтономію, яка дозволяє їхнім адміністраціям власноруч управляти коштами.

За слоами посадовці, процес прийняття рішення в рази скоротився і вони ретельніше планують витрати. І є ще одна перевага: заклад має більше можливостей у використанні коштів на свої потреби (ремонти, закупівля обладнання, начального приладдя тощо).

А виправляти і ремонтувати, безумовно, є що. І саме фінавтономія  стала тим інструментом, який дозволяє садкам бути більш гнучкішими у вирішенні їхніх нагальних потреб.

Ремонту потребують навіть нові заклади, які представляли, як взірцеві. Як приклад необхідності щось десь підлатати Марина Кирилюк оприлюднила фотографію сходів у закладу дошкільної освіти комбінованого типу №54 «Зернятко» на вулиці Вірменській у Чернівцях.

І де будівельна халтура далася взнаки вже через два - три роки. 

Немає опису світлини.

Вартість будівництва закладу дошкільної освіти комбінованого типу №54 «Зернятко» на вулиці Вірменській у Чернівцях, який відкрили лише 2019 року за попереднього міського голови О.Каспрука, становила – 14,117 мільйонів гривень.

Будівельні роботи виконувало ТОВ «Будторгінвест» (директор Іван Дякон). 

Щоправда сам колишній мер усі претензії відкидає, переводячи стрілки на проєктанців. А також докоряючи нібито відсутністю коштів на утримання садків, які нова влада не дала будівельникам знову "освоїти".

 Друге фото Ірини Болести, Шпальта. 

 На зображенні може бути: 8 людей, люди стоять та трава
 
Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua   
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

 
1