Конкурсна комісія, яка має обрати нового гендиректора обласної лікарні, переховується від журналістів і депутатів під охороною поліції

Конкурсна комісія, яка має обрати нового гендиректора обласної лікарні, переховується від журналістів і депутатів під охороною поліції

12.07.2021, 16:35
Про це повідомила депутатка Чернівецької обласної ради, працівниця інфекційного відділення обласної лікарні, лікарка Ольга Кобевко.  
 
- Ще дійсно такого не було??? Комісія з проведення конкурсу на посаду гендиректора обласної лікарні вперто не хотіла виконувати рішення Верховного суду... Спочатку  не давали слова юристам, а потім хотіли вигнати пресу та депутатів... Пізніше оголосили про перерву на кілька днів..., - розповіла Ольга Кобевко. 
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цинтар не відповідає кваліфікаційним вимогам: на засідання конкурсної комісії, яка обиратиме сьогодні нового гендиректора обласної лікарні, викликали поліцію
 
З перших хвилин стало зрозумілим, що комісія назве Цинтаря знову ж таки переможцем конкурсу. І на рішення ВСУ не буде зважати, - доповнив картину того, що відбувалося у стінах обласної ради журналіст газети Час.

Закралися підозри, що хтось з комісії має таки якийсь інтерес в цьому. І з’ясувалося, що саме голова комісії лікар Харабара під час судів був призначений Цинтарем начмедом. Тобто неозброєним оком видна корупційна основа.

Далі Харабара спробував видворити з комісії пресу та депутатів обласної ради. Дійшло до того, що довелося викликати поліцію. Аби вона вгамувала голову комісії та відновила закон.

Бо там вже не підпорядковуються ні рішенням судів, ні закону. Тож не виключено, що голова та члени комісії можуть потрапити під кримінал за зневагу та топтання Законів нашої Держави.

Далі один з претендентів на посаду пан Домбровський зробив кілька заяв, після яких стало питання про арешт голови та членів комісії. Бо там озвучували документи, котрих не було під час конкурсу. Голову запідозрили у кримінальному злочині. Аби приховати порушення голова поставив на голосування питання про закрите від преси, від громадськості, від депутатів голосування.

Тільки завдяки діям поліції закон знову восторжествував. Але ненадовго.

Бо далі голова оголосив перерву. І таки не проголосувала комісія, створена за часів Мунтяна, так як їм треба було. Засідання відклали на кілька днів.

Я ніяк не міг добитися від голови комісії причини того, щоб голосування було закритим від преси і громадськості.

Невже таки така велика корупція, що навіть рішення найвищого у державі судового органу нічого для них не значить?! - пише chas.cv.ua/.

- І ось, коли ЗМІ та депутати з незаангажованими юристами, повірили комісії і розійшлись - члени комісії викликали поліцію (для недопуску всіх небажаних на засідання) і вирішили шукати кабінет, щоб сьогодні прийняти якесь рішення????????‍??.
 - Такого зухвальства, щодо паплюження рішень Верховного суду України  Буковина ще не бачила.???? - констатувала Ольга Кобевко.  
1