Цинтар не відповідає кваліфікаційним вимогам: на засідання конкурсної комісії, яка обиратиме сьогодні нового гендиректора обласної лікарні, викликали поліцію

Цинтар не відповідає кваліфікаційним вимогам: на засідання конкурсної комісії, яка обиратиме сьогодні нового гендиректора обласної лікарні, викликали поліцію

12.07.2021, 12:27

Про це повідомила депутатка Чернівецької обласної ради, працівниця інфекційного відділення обласної лікарні, лікарка Ольга Кобевко. 

За словами лікарки Ольги Кобевко, два останніх роки тривали суди після проведення попереднього конкурсу, переможцем якого оголовили Сергія Цинтара. 

Згідно з інформацією Ольги Кобевко, на сьогодні Верховний суд України постановив, що виконувач обов'язків гендиректора пан Цинтар, не може обіймати цю посаду, адже не має повних кваліфікаційних вимог. 

- Для Буковини характерно, що медичні керівники не можуть легко полишити свої крісла. Одні при відстороненні двері виламують (остання історія перинатального центру), інші - чемодани грошей носять по владних коридорах, ще інші - залякують звільненнями цілі колективи збираючи підписи на свою підтримку. Також, буває, що на свою підтримку тягнуть губернаторів чи голів рад... Чим намазані ці крісла в адміністраціях лікарень...?! - написала Ольга Кобевко на своїй сторінці у ФБ.

За нформацією джерела, засідання конкурсної комісії мало розпочатися об 11.00.  

- Як проходить комісія дня "Х" для обласної лікарні... Викликано поліцію.... Рішення Верховного суду не враховується комісією... Ще такого не було????????‍?? - повідомила подробиці Ольга Кобевко. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гендиректор обласної лікарні дорікнув лікарці, що за 4 роки депутатства в обласній раді вона "не зробила ніц для лікарні: ні генератор, ні кисень"

 Додав собі стажу: суд скасував визнання Сергія Цинтаря переможцем конкурсу керівника обласної лікарні

 У Чернівцях лікар помер під час конкурсу на пост глави лікарні

На конкурсі на посаду головного лікаря Чернівецької обласної клінічної лікарні переміг Сергій Цинтар (+ВІДЕО)

Іван Мунтян звільнив головлікаря обласної лікарні Ушакова і директора філармонії Макара

Користувачі ФБ активно коментують допис. 

- Красиво Мунтян з Цинтарем, і не тільки вони з медиків, наплювали в очі всій області. А головне - безкарно. Усі побачили, що запросто можна топтати закони - юридичні і моральні, - написала журналістка Світлана Ісаченко. - Ситуація з кількома головними лікарями була протиправною з самого початку. Верховенство права і непорушність закону та облрада розмазала. Безкарно. Ця, до речі, не краща. Це залежить не від "вождиків", а від тих, хто цих вождиків оточує. Наразі, від депутатів облради, тих і нинішніх, і від юристів. Біда у тому, що депутати і юристи тих вождиків обслуговують, за крихти зі столу. Врешті, одна Кобевко тому протистоїть і з тим бореться.

- Посадами торгують як біляшами на вокзалі, - взяв участь у обговоренні теми Александр Ковалик. - І це було і є абсолютно при кожній владі. намазано там великими державними кошами і хабарями, котрі вони між собою файно по особистих рахунках розподіляють. і всі хто не згодні одразу стають ворогами і зайвими в цій опг. і те що на верхах кричать про "боротьбу з корупцією" не більше ніж мильна бульбашка, котра вже давно лопнула. вони нічого і нікого вже не бояться давно. там ситуацію може змінити хіба маштабний розстріл на центральній площі. а поки вони продовжують людей годувати відбірною "лапшою".

1