Комісія нарешті затвердила результати конкурсу на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

Комісія нарешті затвердила результати конкурсу на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

19.07.2022, 11:48
Що ж! Заяви конгресвумен Вікторії Спартц дають деякі результати.
 
Конкурсна комісія з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) нарешті затвердила результати конкурсу. Найбільше балів набрав детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко, він має стати новим очільником САП.
 
Про це йшлося у трансляції із засідання комісії.
 
Ще 21 грудня 2021-го конкурсна комісія оголосила, що детектив НАБУ Олександр Клименко отримав 246 балів, а прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк — 229 балів.
 
Проте конкурсна комісія тричі не могла затвердити результати конкурсу та офіційно оголосити переможця. Лише 19 липня 2022-го результати затвердили. Так, Клименко має стати головою САП, а Синюк — заступником керівника.
 
Довідка:
 
Клименку – 35 років, виходець зі Слобожанщини. Вищу освіту здобув у Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого у Харкові (юрист).
 
Його професійна кар’єра розпочалася з посади слідчого, а потім старшого слідчого в органах внутрішніх справ Києва у березні 2010 року.
 
З листопада 2015 року – старший слідчий у Національній поліції. Він розслідував розкрадання коштів в Укрзалізниці. Клименко з’ясував, що чиновники укладали фіктивні договори, у такий спосіб виводячи кошти з держпідприємства. Він написав листа, щоб такі виплати зупинити. Проте його керівник вимагав відкликати цей лист, а коли Клименко відмовився, йому наказали здати посвідчення і залишити управління.
 
У березні 2016-го Клименко взяв участь у конкурсі й став детективом Національного антикорупційного бюро. А вже за рік – старшим детективом, з листопада 2017 року – керівником відділу.
 
За цей час він розслідував кримінальні провадження щодо екснардепа-втікача Олександра Онищенка, колишнього керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова, а також заступника глави Офісу президента Олега Татарова. Він очолював групи прокурорів у справі ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського.
 
21 грудня 2021 року комісія з обрання керівництва САП за результатом конкурсу оголосила рейтинг кандидатів.
 
Олександр Клименко набрав 246 балів, прокурор Андрій Синюк – 229.
 
Проте голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури досі не призначено.
 
 

Rostyslav Demchuk

 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua      
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.  

1