Клічук програв Бойку першу інстанцію у судовому спорі за повернення громаді Чернівців земельної ділянки психлікарні

Клічук програв Бойку першу інстанцію у судовому спорі за повернення громаді Чернівців земельної ділянки психлікарні

01.09.2022, 23:30

Про це у своєму дописі на персональні сторінці у Фейсбук повідомила журналістка Світлана Ісаченко. 

Пропонуємо остановні положення журналістського допису: 

"Роман Клічук цього тижня програв Олексію Бойку першу інстанцію у судовому спорі за повернення громаді Чернівців у власність 9,8 га комунальної земельної ділянки Чернівецької обласної психлікарні на Мусоргського, 2.
 
Нагадаю, у 2015 році обласна рада протизаконно через дії державного реєстратора, на які є окрема стаття кримінального кодексу, вкрала у громади міста землю психлікарні (і ще майже 90 комунальних земельних ділянок). Див витяг з Держреєстру.
 
У 2016-2020 роках екс мер Чернівців Олексій Каспрук виграв кілька аналогічних судів (зокрема по Заставнянській, 5 та провулку Текстильників, 1), які підтвердили те, що записано в законах нашої держави:
 
1) Чернівецька обласна рада не має жодного права володіти і розпоряджатися комунальними землями Чернівців (так само усіх інших громад області); власником комунальних земель на території міста є міська громада, а розпорядником – міська рада;
2) державні реєстратори Мінюсту порушили закони України, зареєструвавши облраду власником комунальних земельних ділянок у Чернівцях (так само в усіх інших громадах області).
 
Тож Чернівецька міськрада минулого місяця судилася з держреєстраторами і Чернівецькою облрадою за землю на Мусоргського, 2 – і програла першу інстанцію.
 
Рішення ще офіційно не оприлюднене. Під кінець засідання онлайн суддя Господарського суду м. Києва, який розглядав справу, сказав тільки два слова: «У позові відмовити».
 
Зате офіційно засвітилася позиція Чернівецької обласної ради в цьому питанні.
 
Заперечна на позов Чернівецької міськради заява облради, озвучена у суді її юристкою Оксаною Прохоровою-Скрипою, не залишає тепер жодних сумнівів в тому, що нинішній голова облради Олексій Бойко продовжує земельні афери своїх попєрєдніків – Гайничеру і Мунтяна.
 
Разом з Бойком (Аграрна партія) порушниками законів України стали його заступники Михайло Павлюк (партія Петра Порошенка) і Микола Гуйтор (партія Зелених). Для них давно головне – втриматися при посадах і в кабінетах, а не працювати законно в інтересах громад.
 
Якби названі посадовці були на боці правди і закону, вони не дозволили б пані Прохоровій-Скрипі ганьбити в суді облраду і витирати ноги об Закон.
 
Заперечення Бойка на позов Клічука слово в слово повторює земельних аферистів облради попереднього 7го скликання. Бойко, Гуйтор і Павлюк вважають, що якщо корпуси обласної психлікарні перебувають у спільній власності громад області і в розпорядженні облради, то і земельною ділянкою довкола них також повинна володіти обласна рада, яка ніби діє від імені якоїсь неіснуючої територіальної громади Чернівецької області (див. витяг з реєстру). Куди тільки дивиться прокуратура?
 
Це їм (Бойкові, Гуйтору і Павлюку) потрібно тільки для одного – продовжити справу Мунтяна і дати можливість бізнесмену Чоботарю далі нарізати землю психлікарні і розбудовувати на ній свої ресторани і пекарні. Який закон? Які інтереси громад?
 
Але ж окрім цієї трійці є депутати облради. Є чисельна фракція «Єдиної альтернативи», партії мера Чернівців Романа Клічука.
 
Клічукові депутати теж, виходить проти закону і проти інтересів Чернівців. Єдиноальтернативщик з облради Ярослав Бартош, який керує комунальним майном, взагалі не приховує такої своєї позиції. «Земля зареєстрована за обласною радою, а не за Чернівцями – і вона залишиться у нашій власності», – переконаний Ярослав Михайлович.
 
Тоді логічне питання: чиї інтереси відстоює нинішній мер Чернівців – Чоботаря з Бойком чи громади міста?
 
Адже Клічук (позивач) і Бойко (відповідач) не могли не обговорити між собою диспозицію сторін на засіданнях у Господарському суді Києва. Бойко, який боїться втратити більшість в облраді і взагалі всього боїться, міг діяти тільки зі згоди Клічука.
 
Ще раніше єдино правильний вихід з цієї ситуації вказав Олексій Каспрук, запропонувавши облраді визнати в суді правдивість і справедливість позовних вимог міськради і піти з нею на мирову угоду. Депутати міськради підтримали цю пропозицію.
 
Це дозволило б вирішити нарешті питання в правовому полі і в інтересах законного власника комунальних земель на території Чернівців – громади міста в особі міської ради.
 
Тільки зі згоди Клічука міг Бойко піти в суді проти законних майнових інтересів Чернівців. Тільки з благословення Бойка могла Прохорова-Скрипа дозволити собі нести дику юридичну пургу проти законів і громади міста.
 
Судові слухання в Господарському суді Києва остаточно і безповоротно засвітили «хто є хто» і «хто є з ким» на політично-бізнесовій шахівниці області.
 
Чекаємо офіційного оприлюднення судового рішення і подальших кроків міськради у боротьбі за законні інтереси Чернівців.
 
 
 
Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua   
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1