Керувати парафіями УПЦ (типу не МП) за кордоном буде клірик з Чернівецької області

Керувати парафіями УПЦ (типу не МП) за кордоном буде клірик з Чернівецької області

23.12.2022, 11:10
Синод ухвалив рішення про призначення архімандрита Веніаміна (Волощука) керуючим парафіями Української Православної Церкви за кордоном.
 
На жаль, війна змусила багатьох наших співвітчизників покинути свої домівки та виїхати за кордон. У зв’язку з цим, Українська Православна Церква посилила свою присутність за кордоном. Головна мета такої діяльності — надати духовну та пастирську підтримку нашим вірянам, які вимушено опинилися за межами України.
 
На сьогодні діють 32 громади Української Православної Церкви в 11-ти країнах Західної Європи. Духовні потреби православних українців там забезпечують десятки священнослужителів нашої Церкви. Крім того, архієреї Української Православної Церкви звершували поїздки за кордон для духовної підтримки українців, які вимушено покинули свої домівки, а також для надання їм гуманітарної допомоги.
 
Зважаючи на це, Синод ухвалив рішення про призначення керуючого парафіями Української Православної Церкви за кордоном. Ним став клірик Чернівецько-Буковинської єпархії архімандрит Веніамін (Волощук).
 
 
 
 
 
Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua       
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

1