To beer, or not to beer: Каспрук спровокував суперечку через дозвіл Осачука і Клічука продавати пиво

To beer, or not to beer: Каспрук спровокував суперечку через дозвіл Осачука і Клічука продавати пиво

20.03.2022, 12:52

Колишній Чернівецький міський голова Олексій Каспрук спровокував суперечку у мережі після рішення обласної влади відновити продаж пива на Буковині. 

 Нагадаємо, в області дозволили продавати пиво 14 березня. Заборона на продаж інших алкогольних напоїв в області діє досі. Про це йшлося у рішенні ради оборони від 12 березня. 

 Сварка у мережі виникла через допис, який Каспрук розмістив на своїй сторінці у ФБ (див. фото). 

Склади почищені... Можна з понеділка знову забороняти продаж ????Безалкогольне ніхто не купує... ???? . 

Дописувачі почали сперечатися з автором допису та між собою. Одні користувачі ФБ підтримали озвучену позицію, решта кинулися її активно заперечувати

- Чернівці останні з усіх областей дозволили продаж слабоалкоголки. Але чим не привід когось всрати?! - заперечив Каспруку Едуард Липчинський. - Наскільки мені відомо, то рішення про заборону прийшло зверху. Вам має бути краще відомо точнішу інформацію. Не виключаю, що цьому сприяли звернення деяких окремих людей. Бо тема піднімалася не широко, але звучала від "лідерів думок" області. Я точно впевнений, що у разі появи пов’язаних з цим проблем, реакція буде швидкою та не враховуватиме бізнес інтереси.

До дискусії активно долучилася Оксана Черчел: "Вам роботи не вистачає? Можу підкинути волонтерські штаби. Бачу, що у вас є час на написання піарних тем дешевих. Не ганьбіться. Це дуже поганий допис, який спрацює на зниження вашого рейтингу. Це не рішення особисте Клічука))) Це по всі Україні. У нас якраз повідомили останніми... Скрізь дозволили пиво! Олексій Павлович, не рахуйте наших чернівчан за вівців, які повірять, що це рішення мера Клічука))) По всій Україні дозволено пиво) і вірне рішення) це реально знімає стрес і не ходять до тих, хто варить самогон".

У відповідь колишній мер Чернівців заперечив: "Є питання... а нащо забороняли? Що змінилось? розбирайтесь самі з своїм верхом... я знаю що не прийнято багато ключових рішень... а тут "ту бир ор нот ту бир"... тьху".  

Відома лікарка-волонтерка Ольга Кобевко теж виступила проти зняття заборони на торгівлю пивом: "А я от не розумію: чому пиво можна, а шампанське ні? Хоч, я проти будь-якого алкоголю під час війни. Якось дивно... Я спілкувалася все життя з тими, хто і на війні, і навіть, під час просто вишколів - не вживають алкоголь, тому мені це пиво є незрозумілим"... (Кінець цитати). 

- Пили, п’ють і будуть пити. Є люди, які вживають виважено і дозовано, то ім не потрібно обмежень чи заборон - вони не обпиваються, мають міру. Але обмеження по алкоголю потрібні для стримання тих у кого «не має тормозів», п’ють без спину. А через воєнний стан, коли держава не має часу в тилу п’яних заспокоювати, через брак людей у роботі патрулів та наявність великого обсягу зброї на руках - це необхідна міра.

З іншого боку, будь- які заборони заганяють галузь у тінь, і самогоном торгують ще більше, не спрлачуючи податки, які так потрібні для держави і війська у воєнний час. Навіть у такий час кожен проявляє свою справжню суть : хтось воює, хтось спекулює, хтось заздрить, перераховує хто що заробив, а хтось піариться чи політизовує питання… Кожному воздасться по совісті, - висловилася з цього приводу Галина Жук.

 - Напевне на складах у пива термін придатності закінчувався))) Ну все... Який алкоголь під час війни? Масса зброї у людей . Це ж може бути катастрофа! - взяла участь у розмові Valentina Serra Cervera.

Цю позицію поділяє  Юля Владимировна Бурлаку: Читаю коментарі і дивуюсь! Люди ви що?! Ви де живете?! Якщо у вас не бомблять то це не привід ходити по ресторанам і бухати!!! Майте повагу до побратимів які вмирають на фронті! Майте гідність і схаменіться з своєю випивкою і гулянками! Віддайте честь тим хлопцям які кладуть душу й тіло за ради миру! Невже не чули про сухий закон??? Йдіть воювати а не в ресторанах сидіти! Де ваша гідність? Не соромте нашу націю! Одні на війні а інші свої сраки гріють в ресторані!!!! Сором думати вам про шашлики та випивку в такий гіркий час де гинуть діти! Сором!
 
- Олексій Павлович, вибачте за мій французький, але не страждайте херньою! - підсумувала дискусію Воронка Іра. - А Тамара Боровик додала: "Не зрозуміла, для чого цей пост?"

Як повідомив у бліцінтерв'ю Суспільному  начальник військової адміністрації Сергій Осачук, у Чернівецькій області дозволили продавати пиво, через те, що це калорійний продукт. Також до адміністрації звернулись виробники та підприємці з проханням скасувати заборону.

"У Німеччині навіть є закон, який офіційно визначає, що пиво - висококалорійний харчовий продукт. Тому ми пішли на зустріч виробникам та торговим мережам", - каже голова.

 

 ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? 

На зображенні може бути: напій

1