Із зятем Чинуша і без доньки Кобевка: 'Самопоміч' затвердила скандальний список кандидатів у депутати Чернівецької міської ради (+ВІДЕО)

Із зятем Чинуша і без доньки Кобевка: "Самопоміч" затвердила скандальний список кандидатів у депутати Чернівецької міської ради (+ВІДЕО)

22.09.2015, 20:37

 На конференції міського осередку політичної партії «Об'єднання «Самопоміч» відбулося офіційне висування кандидатів в міську раду та затвердження першого номеру списку від політичної партії «Об'єднання «Самопоміч».

Наразі до списку включили 19 кандидатів, проте тільки двоє з них є членами політичної партії «Об'єднання «Самопоміч».

Офіційними кандидатами від "Самопомочі" до Чернівецької міської ради стали:

Нагадаємо, однин із активістів "Самопомочі" Володимир  Середюк  - доцент кафедри економічної кібернетики та програмної інженерії Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ нещодавно зробив гучну заяву про вихід з партії. Свій вчинок він пояснив тим, що  у списку опинилися певні сумнівні особи, які до останнього часу не мали жодного стосунку до діяльності політичного об’єднання.

"Однак поруч зі мною опинились люди, які до останнього часу жодного відношення до Самопомочі не мали, крім того в цьому ж списку представлені люди деяких одіозних суб'єктів нашого міста. У зв'язку з цим мною та моїми колегами було направлено ряд листів до центрального штабу Об'єднання "Самопомоч" з вимогою пояснити, як таке могло статись", - написав  Володимир Середюк у ФБ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал у чернівецькій "Самопомочі": активістів написали заяви через появу сумнівних осіб у списках і зраду ідеалів

Депутат Чинуш намагався взяти "Самопоміч" у Чернівцях під свій повний контроль?

На конференції міського осередку політичної партії «Об'єднання «Самопоміч» фактично без змін затвердили список, який розкритикував активіст. 

З-поміж раніше опублікованих для обговорення прізвищ кандидатів не виявилося лише кількох. В тому числі з першого переліку - Івана Гешка і Ольги Кобевко, які, очевидно, будуть балотуватися не до Чернівецької міської, а до обласної ради. 

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Самопоміч" вже визначилась з повним списком кандидатів в Чернівецьку міську раду

 Гешко, Кобевко, Олевич: «Самопоміч» засвітила кандидатів до Чернівецької міськради

 Після критики Володимира Середюка у списку, який він назвав сумнівним, не виявилося також таких претендентів, як:   

1


КОМЕНТАРІ (6)

студенти! бюджетники! безробітні!

що ці люди можут зробити для інших,як самі безробітні, вчаться і сидять на бюджетній зарплаті та пільгах?

позорище якесь.

avatar

Володимир

22 вересня 2015 17:56

  Блоґ: Богдан Куколя

Останніми тижнями найбільш гучними подіями регіонального виміру стали почергові заяви про самовідвід ідейних членів партії «Самопоміч» у Чернівцях. Всі вони супроводжувалися аргументаціями, що напередодні виборів у списках опинилися неочікувані люди, які аж ніяк не асоціюються з ідеалами партії «Самопомочі», ми б додали – взагалі з поняттям політика.

Отже, спробуємо розібратися…

Очевидною стала не остання роль у цій партії добре відомого у місті депутата та бізнесмена В. Чинуша, адже саме до нього апелювали ті, хто вийшли з партії, звинувачуючи  його у спробах отримати повний контроль над партією – себто купити її. Постало питання – навіщо це так необхідно В. Чинушу? Адже, з досвіду політичної діяльності, депутат не міг не здогадуватися, що інакше як скандалом такі дії не закінчяться. Більш того, сам депутат активно підтримує програму Блоку П. Порошенка, і як повідомляє сайт ВРУ, на громадських засадах В. Чинуш числиться помічником народного депутата від Блоку П. Порошенка — Віктора Короля. Швидше за все, якщо теперішній депутат В. Чинуш балотуватиметься на чергові місцеві вибори у жовтні цього року, то, мабуть, від добре знаного йому пропрезидентського блоку, який поки має не останній рейтинг в області.

Водночас, рейтинг «Самопомочі» стрімко набирав обертів… І не виключалася ідея того, що запропонований цією командою кандидат в мери міг, чи могла (достойних жінок-кандидаток у «Самопомочі» було достатньо), скласти серйозну конкуренцію і загрозу: як представникам Блоку П. Порошенка «Солідарність» на місцевих виборах, так і, власне, можливій жінці-кандидатці Н. Якимчук, яку негласно, але точно підтримує В. Чинуш. Тим паче, що його давній соратник – депутат В. Максимюк спільно з пані Н. Якимчук проводять благодійні акції на території його приватного кафе.

З огляду на такі загрозливі рейтинги «Самопомочі» в Чернівцях, В. Чинуш зіграв шахову партію конем, а лише ця фігура в шахах може перестрибувати інші фігури на полі, і перекинув своїх «кандидатів-руйнівників» до верхів списку «Самопомочі», що й зруйнувало її рейтингову стійкість на порозі місцевих виборів.

Дозволимо собі припустити, що саме ідея розвалу «Самопомочі» у Чернівцях стояла на меті В. Чинуша та його соратників, адже ним були введені особи, які виключно як асоціацією з його постаттю більше нічим в політичній площині не вирізняються. Пропонуємо самим порівняти біографії тих, хто покинули партію — Ю. Халавка (кандидат хімічних наук), В. Гошовський (проектний менеджер, випускник школи мерів Києво-Могилянської Академії), Н. Гусак (ініціативний лідер заснування об’єднання «Самопоміч» у Чернівцях), О. Лелюк (магістр географії, магістр державного управління, випускниця школи мерів КМА, голова ГО «Палітра Буковини»), В. Середюк (кандидат економічних наук, випускник школи мерів КМУ), та тих, хто неочікувано там опинився — І. Гешко, Г. Мазурашу, О. Олевич і звичайно ж зять — В. Чинуша – А. Брязкало, далі – теперішні студенти: О. Гусар, О. Левкун, Д. Тимофєєв, Є. Косов, та «бізнесові» друзі В. Чинуша і, навіть, їх діти – от як Е. Оманчуківська.



Очевидно, що такі містечкові ігри були допущені за мовчазної неучасті національного приводу партії «Самопоміч», адже як нам відомо, внутрішньопартійна суперечка між «ідейними» та «приведеними» членами партії «Самопоміч» у Чернівцях ведеться ще від середини літа і, що прикметно, — централь «Самопомочі» вирішила у це протистояння не втручатися. І тут може бути два пояснення: або національний привід партії «Самопоміч» не контролює ситуацію в регіональних осередках через відсутність механізму контролю, і тим самим проявляє певну слабкість у політиці регіонів, або ж їм просто не важливий рейтинг Чернівецького осередку та його перемога на місцевих виборах.

Ну і на останок, заява прес-служби чернівецької «Самопомочі» про те, що в них немає проблем, надихнула нас на аналіз ситуації, адже вже стало очевидно, що антикризовий менеджмент у чернівецькому проводі партії відверто відсутній, та чи взагалі й менеджмент там залишився.

Маємо надію, що проведений перегляд кіно під відкритим небом, який днями організували під спонсорством чернівецької «Самопомочі», допоможе цій політсилі врятувати рейтинг напередодні місцевих виборів.

 

Не претендуємо на абсолютизм свого аналізу, але співпадінь, погодьтесь, чимало…

 

Вільний оглядач Богдан Куколя

avatar

Хід конем, або Навіщо Валерій Чинуш розвалив чернівецьку «Самопоміч»

22 вересня 2015 18:13

Богдан Ковалюк - виконавчий  директор цегельного заводу №1, одним із власників якого є батько депутата міської ради Ростислава Білика. Половина цього списку працювала під егідою Білика та Бостона на виборах Михайлішина. Отака незалежна Самопоміч. Але чим би дитя не тішилося, аби не плакало. Хай пограються.   

avatar

Тарас

22 вересня 2015 19:00

Кто сказал что самонемочь проходная

avatar

22 вересня 2015 19:24

Якщо комуніст Івашин там сидить, то самопоміч скоро розвалиться!

Так як ЧОО Майдан Івашин розвалив, набравши туди вчорашніх комуняків, які підтримували регіоналів, а на революції гідності були через екран телевізора!

Ванзуряк Роман через пів року втік з посади голови ОДА, через такого радника Івашина, котрий 'нарадив" йому дохера, що той змушений був втекти!

Самопоміч справжніх патріотів майданівців, які на революції Гідності приймали активну участь,  у свої ряди не взяла! А чому? 

Тому що не поважає таких патріотів, які мають певні заслуги!

Це черговий проект Коломойського!

avatar

Майданівець

23 вересня 2015 07:10

МОЛОДЦІ САМОПОМІЧ - НЕ ПІДДАВАЙТЕСЬ НА ПРОВОКАЦІЇ!

ГІДНІ МОЛОДІ ЛЮДИ!

avatar

правда

23 вересня 2015 11:47