'IV заповідь': арт-проект чернівецького скульптора Святослава Вірсти на місці постаменту нещодавно демонтованого радянського 'танка Нікітіна'

"IV заповідь": арт-проект чернівецького скульптора Святослава Вірсти на місці постаменту нещодавно демонтованого радянського "танка Нікітіна"

14.03.2022, 23:26

Відомий чернівецький скульптор  Святослав Вірста  – член Національної Спілки художників України - запрошує обговорити, підтримати та долучилися до реалізації його арт-проекту "IV заповідь", над яким він працював чотири роки.

- У час нинішнього воєнного лихоліття кожен свідомий громадянин намагається робити те, що у нього найкраще виходить, - пояснив пан Святослав у коментарі журналісту BukNews. - Оскільки я скульптор, то пропоную реалізувати мистецький проект, наскрізною темою якого є IV заповідь «Не вбий». Реалізація арт-проекту "IV заповідь" є своєрідним закликом до Росії зупинити військову агресію та бойові дії на території України. Сьогодні, у дні війни, я намагаюся донести до людей цю істину мовою мистецтва, нагадуючи їм про духовні і вічні цінності. 

Немає опису світлини.

Для втілення арт-проєкту "IV заповідь" скульптор Святослав Вірста пропонує використати постамент нещодавно демонтованого радянського танка Нікітіна, що на вул. Гагаріна у Чернівцях. За задумом автора, на постаменті має постати скульптура Спасителя висотою 2,5 м зі штучного мармуру.  Перед фігурою Христа на постаменті скульптор пропонує розмістити гранітну таблицю з десятьма заповідями латиною.   

- За сприяння та за підтримки владних структур міста реалізація даного масштабного проєкту, який є повністю готовим,  можлива упродовж декількох днів, - запевнив Ярослав Вірста. - Фігура Спасителя перебуває у моїй творчій майстерні і готова для монтажних робіт. Мій проект, покликаний нагадати агресорові Божу заповідь "НЕ ВБИЙ", піднімає тему добра і зла,  життя і смерті, миру і війни. Це ті речі, які є вічними та актуальними не лише для Чернівців, України, але й всього світу. 

На фотографії - інсталяція скульптури на постаменті. 

На зображенні може бути: на відкритому повітрі та пам’ятник

 

 

ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? 

1