Іранські ігрища не тільки на фронті, а й на татамі: суддя з Ірану позбавив буковинку перемоги

Іранські ігрища не тільки на фронті, а й на татамі: суддя з Ірану позбавив буковинку перемоги

27.10.2022, 16:50

Зараз у Туреччині проходить Чемпіонат Світу з карате серед кадетів, юніорів та молоді. Понад 100 країн доєдналися до змагань. У складі української збірної участь беруть і четверо чернівчан. Серед них вже відома у світі спортсменка Дарія Булай.

Дарія Булай — чинна чемпіонка Європи у своїй категорії. Цього разу дівчина змогла провести 4 виграшні поєдинки, але у 5 зазнала несправедливої поразки. Іранський суддя дискваліфікував спортсменку безпідставно.

Очільник обласної федерації карате Олександр Пікулін одразу ж відреагував на таке міжнародне приниження.

“Сьогодні мене хвилюють два запитання: чому іранські судді беруть участь у такому масштабному чемпіонаті? Та чому взагалі політичні ігрища відображаються на досягненнях наших спортсменів”.

За словами голови обласної федерації, такі дії мають бути засудженими у всьому світі, саме тому вже сьогодні варто цю тему підіймати на всеукраїнському рівні.

 ДОВІДКОВО: 

26 жовтня у місті Коньян (Туреччина) стартував Чемпіонат світу з карате серед молоді, юніорів, кадетів. У складі збірної України брала участь діюча чемпіонка Європи з карате Дарія Булай. Вона - одна із кращих спортсменок України у своєму віці, переможниця численних дитячих прем'єр-ліг цього року та наразі діюча чемпіонка Єрвопи.
На своєму шляху до півфінального поєдинку Дарія Булай виборола перемогу у спростменки з Чилі (5:0), у другому колі перемогла у шотландки (2:0), у третьому колі обійшла бельгійку з рахунком (3:0), у четвертому колі з Казашкою отримали бали 5:3.
І в поєдинку за вихід у фінал Булай Дарія перемогла з рахунком 1:0 у хорватської спортсменки, та вийшла у фінал, але іранський суддя відмінив рішення про перемогу, безпідставно дискваліфікувавши українську спортсменку.
- За 30 років мого досвіду у карате як спортсмена, як і тренера, я з подібним не зустічався. Мало того, що вони знищують нас українців за допомогою своїх дронів, вони ще й принижують українців на татамі, - каже Олександр Пікулін
- Такого ніколи не було, на чемпіонах такого рівня. Як взагалі іранські судді могли бути допущені у зв'язку із російсько-українською війною?
Просимо відреагувати керівництво Української федерації карате та звернутися до Всесвітньої федерації карате у зв'язку з обставтнами, що склалися.
Наразі українська збірна має трьох бронзових фіналістів, серед них- двоє вихованців спортивного клубу Лідер" - Булай Дарія та Пранничук Назарій. Чекаємо від них перемоги.

 

Джерело: ТВА

 

 

 



Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua    
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1