Голову Верховного Суду України Князєва затримали на хабарі 3 млн дол: ЗМІ пишуть, що за рішення суду на користь олігарха Жеваго

Голову Верховного Суду України Князєва затримали на хабарі 3 млн дол: ЗМІ пишуть, що за рішення суду на користь олігарха Жеваго

16.05.2023, 07:56

Детективи НАБУ викрили на хабарі 3 млн доларів голову Верховного Суду України Всеволода Князєва.

Про це повідомляють джерела Цензор.НЕТ у НАБУ.

Князєв займає цю посаду з грудня 2021 року. .

НАБУ затримало голову Верховного Суду Князєва на хабарі 3 млн дол. 01

"НАБУ і САП викрили масштабну корупцію у Верховному Суді, а саме схему щодо одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями ВС. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Деталі згодом", - йдеться у дописі на сторінці НАБУ у фейсбуці.

Верховний Суд України проведе 16 травня позачергове засідання пленуму.

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на сторінку суду у фейсбуці.

"У зв’язку з подіями, що відбуваються навколо Голови ВС Князєва В.С., 16 травня 2023 року відбудеться позачергове засідання Пленуму Верховного Суду. Час буде повідомлено додатково", - йдеться у дописі.  

За даними ZN.UA, голова Верховного Суду Всеволод Князєв отримував гроші від людей, які виступали за рішення суду на користь олігарха Костянтина Жеваго.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на ZN.UA.

Велика Палата ВС розглядала справу стосовно права власності 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату (ПГЗК) Ferrexpo. Своїм рішенням суд залишив зазначені акції пов'язаним із Жеваго компаніям, скасувавши визнання недійсними договорів купівлі-продажу, укладених 20 років тому.

За інформацією джерел ZN.UA, крім Князєва обшуки проходять у ще 18 суддів ВС України, які слухали зазначену справу.  

 



Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1