Голова фракції «Батьківщина» в облраді Альона Гливко: «Всюди, де в процесі об’єднання тергромад виникає гострий конфлікт – бачимо слід окремих політиків»

Голова фракції «Батьківщина» в облраді Альона Гливко: «Всюди, де в процесі об’єднання тергромад виникає гострий конфлікт – бачимо слід окремих політиків»

11.11.2017, 13:38

Сесійне засідання Чернівецької облради, яке відбулося минулої середи, було доволі «гарячим». Найбільші дискусії виникли навколо питання внесення змін до Перспективного плану з об’єднання громад у Чернівецькій області. Зрештою, питання відправили на доопрацювання обласної державної адміністрації. Попри це, дискусії не вщухають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спробу повторного розгляду облрадою змін до перспективного плану в партії Порошенка назвали порушенням закону

Голова фракції «Батьківщина» в облраді Альона Гливко в ефірі програми «Чия правда» на телеканалі «Чернівецький промінь» роз’яснила позицію фракції з питання внесення змін до Перспективного плану з об’єднання громад у Чернівецькій області.

«Ми діємо абсолютно у законній площині, – каже Альона Гливко. – Варто зазначити, що цей проект рішення, яке ми прийняли, пробув на сайті 20 днів, як того вимагає Закон про доступ до публічної інформації. Діємо відповідно до Закону про місцеве самоврядування і в межах повноважень депутатів місцевого самоврядування: беремо проект рішення, який був завчасно оприлюднений, опрацьовуємо його і вносимо відповідні зміни. Зміни – на основі того, що ми почули безпосередньо від людей. Ми – представницька влада, ми представляємо голос громади у владі, доносимо цю думку і забезпечуємо її виконання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд затвердив зміни до Перспективного плану формування територій громад Чернівецької області без забаганок Козака (+коментар Бурбака і Курка)

Усі суперечності, які навколо цього виникають, створені штучно, це банальне політиканство. Всюди, де є гострий конфлікт, бачимо слід окремих політиків, які намагаються формувати конкретні окремі громади особисто «під себе». Це або якийсь політичний інтерес, або формування округу «під себе» і певна «колективізація» тих факторів, які допоможуть потім перемогти на виборах, чи навіть якийсь економічний інтерес. На жаль, ми змушені констатувати, що сьогодні - не у всіх, але в дуже багатьох громадах – відбувається цей процес. Коли чиновники, політики, народні депутати намагаються формувати громади «під себе». Ставлячи на місця якихось своїх виконавців, які потім з ними співпрацюють (так скажемо), і виконують ті доручення, які їм дають ці чиновники. Ми на поводу у таких рішень не підемо! Бо ми виїжджаємо безпосередньо в села, чуємо думку людей, і ми саме для того обрані – щоби виконувати це бачення».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Максим Бурбак: Окремі депутати обласної ради, нехтуючи майбутнім людей, створювали громади фактично під мажоритарні округи на вибори

Окремо депутат наголосила на схваленні Перспективного плану: «Це право – схвалення – надане обласній раді. І ми з нього візьмемо максимально. Якщо ОДА хоче внести зміни до Перспективного плану – то лише після схвалення облради може подати Кабміну на затвердження…

На сьогодні через неправові, незрозумілі і сумбурні дії деяких посадових осіб з ОДА, нам стає відомо, що наше рішення абсолютно ігнорується. І на Кабмін направляється звернення з тим перспективним планом, в якому не враховані пропозиції обласної ради.

Ми порушували сьогодні на сесії питання перед Олександром Георгійовичем Фищуком: хто за це буде відповідати. Конкретної відповіді не надійшло. Офіційно відповідальний за децентралізацію в ОДА заступник голови Василь Іванович Гостюк. Його сьогодні на сесії не було».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак вимагає від Фищука негайно звільнити голову Сокирянської РДА Бескупського за бездіяльність

ДОВІДКОВО:

Під час сесії обласної ради 8 листопада відбулась суперечка між сільським головою Колінківців  Дмитром Мельником  та головою обласної ради Іваном Мунтяном. Все через те, що депутати вкотре намагались вчинити наругу над перспективним планом, за яким створюються об’єднані громади в області.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Батьківщина вєщаєт на каналі Фірташа, усьо понятно московська зозуля. 

avatar

Адвокат

11 листопада 2017 13:53