Галиць повідомив важливу інформацію про викритого зрадника України, якого йому на найвищому рівні проштовхували у перші заступники

Галиць повідомив важливу інформацію про викритого зрадника України, якого йому на найвищому рівні проштовхували у перші заступники

25.06.2022, 11:07
Це популярне сьогодні відео про викриття і засудження чергового зрадника потребує моїх коментарів.
 
 Про це на своїй сторінці у ФБ написав колишній перший заступник голови Чернівцької ОДА, а нині працівник соціальної сфери, буковинець Георгій Галиць.
 
Його фігурант - колишній директор Київської обласної дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Ігор Володимирович Колесников. До речі, заслужений працівник соціальної сфери України.
 
Доля звела нас у травні 2017 року, коли об‘єднувалися в один два фонди соцстраху. Я керував обласним управлінням нещасного фонду, тов.Колесников - тимчасового. Вирішувалося питання про призначення керівника нової структури.
 
Знайомство з візаві залишило гнітюче враження: деградований, пропитий тип, зранку вже, як мовиться, ні кує ні меле, в соціальній сфері ні бум-бум, але ще пам'ятає пару-трійку відомих прізвищ, в яких колись помічникував, і з впевненістю, що "пацани вопроси порішают". Словом типовий відставний радянський офіцер, якого невідомо що і як занесло в соціалку. Про спільну майбутню роботу не могло бути й мови, про що я одразу щиро сказав тов.Колесникову.
 
Однак відставний підполковник з хваткою, гідною випускника рязанського десантного училища, якимось чином втиснув своє прізвище в рішення правління нового фонду соцстраху про призначення керівників обласних управлінь, а керівниця парламентського соціального комітету тут же оприлюднила це рішення на сайті комітету. До честі тодішнього міністра соціальної політики України та його першої заступниці, яка відповідала за роботу соціальних фондів, вони на тиск не піддалися і правління фонду мало ще раз розглянути кадрові питання в законний спосіб.
 
Як вже зазначав, я не мав наміру брати своїм першим заступником явного непросихаючого алкоголіка, незважаючи на активні спроби схилити мене до такого рішення старих і нових керівників правління і дирекцій фондів.
 
За півроку, коли настав час укладання строкових контрактів з обласними керівниками, тов.Колесников знову вислизнув з обіймів зеленого змія і пішов збирати петиції для свого реваншу. Міністерство соцполітики, правління і виконавчу дирекцію ФСС завалили зверненнями Київської обласної державної адміністрації, обласних об'єднань профспілок і роботодавців Київщини з вимогами повернути Колесникова на соцстрах.
 
Зрештою з того нічого не вийшло і, як ми сьогодні вже знаємо, зрадник зосередився на підривній роботі проти своєї держави. Я зустрічався з деякими підписантами тих клопотань, дивився їм в очі і не міг зрозуміти чому люди з певними іменами та посадами регіонального масштабу так легко підтримували якщо й не очевидного ворога, то точного неприхованого пияка. Сьогодні ця відповідь очевидна: агент ГРУ МО РФ І.Колесников зізнається, що на диверсійну роботу ворог щомісяця виділяв йому по 3-4 мільйони доларів. Очевидно, вистачало і на виконання російських завдань, і на задоволення особистих кар‘єрних запитїв.
 
Рашист Колесников отримав вирок за державну зраду. Більшість з тих, хто допомагав йому робити кар‘єру, втратили свої можливості, пішли на пенсію чи зовсім недавно позбулися своїх посад. Але залишилися люди, які і нині ходять по столиці в дорогих камуфляжах, не цураються патріотичної риторики або просто зачаїлися і вже не нагадують про свою офіцерську солідарність із засудженим та воліють не згадувати як за російські рублі докладали зусиль, аби створити зраднику умови для роботи проти своєї країни.
 
 
ДОВІДКОВО:
 
СБУ викрила агентурну мережу ГРУ рф, до якої входив народний депутат України
 
Служба безпеки викрила агентурну мережу Головного управління Генштабу рф (відомого, як ГРУ), котра повинна була допомагати ворогу в захопленні України.
 
До неї, зокрема, входив народний депутат Андрій Деркач, який, за даними слідства, курував створення низки приватних охоронних підприємств у різних областях, щоб використати ці структури для швидкого захоплення України.
 
Наразі за ініціативи СБУ стосовно народного депутата Генеральним прокурором розпочато досудове розслідування.
 
Оперативна розробка мережі велася давно, але остаточно СБУ нейтралізувала її на початку війни, затримавши колишнього помічника нардепа Ігоря Колєснікова. Власне, він, являючись негласним співробітником ГУ ГШ рф із позивним «Ветеран», був зв’язківцем і фінансовим кур’єром між спецслужбами рф і Деркачем.
 
За словами Колеснікова, Деркач був завербований у 2016 році. З ним особисто працювало вище керівництво ГРУ – начальник управління Ігор Костюков і його перший заступник Володимир Алєксєєв.
 
Нардеп, зокрема, отримував кошти від ГУ ГШ рф для створення приватних охоронних структур, які ворог планував використати для захоплення України. На реалізацію своїх планів ГРУ виділяло по 3-4 мільйони доларів США раз на кілька місяців. Як свідчать матеріали слідства, значна частина цих коштів осіла в кишенях Деркача.
 
Сам Колєсніков після затримання пішов на угоду зі звинуваченням і дав багато цікавих свідчень. У травні суд вже оголосив йому вирок за державну зраду. Відтак він розповів деталі діяльності мережі та відведену їй роль у підготовці до повномасштабної війни.
 
«Під час входження військ, коли буде зрозуміло, що міста здаються, ці ЧОПи («частные охранные предприятия» – прим.) повинні були забезпечувати проходження техніки, сідати на броню з російськими прапорами, і таким чином забезпечувати мирний вхід у міста», – деталізує Колєсніков.
 
Також Колєсніков розповів, що ГРУ при захопленні столиці планувало використовувати дві бригади спецназу і сили спецоперацій, які мали зайти з території Білорусі. Звідти – швидко просунутися до Києва, захопити Урядовий квартал і зібрати віче у Верховній Раді, яке б проголосувало за створення нового уряду. Однак ці плани були повністю зруйновані українськими захисниками.
 
СБУ продовжує оперативно-слідчі заходи, аби притягнути до відповідальності усіх осіб, причетних до розгалуженої агентурної мережі.
 
 
 
Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua    
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

 
1