Екс-голову райради з Буковини посадили на три роки за невиконання рішення суду

Екс-голову райради з Буковини посадили на три роки за невиконання рішення суду

24.03.2023, 13:12

Посадовець не вніс зміни у контракт із головним лікарем райлікарні

Колишнього голову Путильської районної ради засудили до трьох років ув’язнення за невиконання рішення суду. За матеріалами справи, у 2019 році посадовець повинен був внести зміни у контракт між районною радою і головним лікарем місцевої лікарні, проте вимогу суду проігнорував.

 Про вирок екс-голові Путильської райради у четвер, 23 березня, повідомила прес-служба Чернівецької обласної прокуратури.
 
Відомо, що справа розглядалася з 2019 року, суд попередньої інстанції посадовця виправдав, проте зараз Чернівецький апеляційний суд скасував вирок екс-чиновнику та засудив його до трьох років позбавлення волі із забороною обіймати певні посади строком на 1 рік.

«Доведено, що у 2019 році голова районної ради проігнорував рішення Шевченківського районного суду м. Чернівці щодо внесення змін до контракту, укладеного у вересні 2014 року між райрадою та головним лікарем районної лікарні. Контракт було підписано з порушенням чинного законодавства, суд зобов’язав чиновника внести необхідні зміни», – йдеться у повідомлені.

Апеляційний суд визнав екс-голову райради винним за ч. 3 ст. 382 ККУ (умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню). Колишнього чиновника взяли під варту у залі суду.


https://zaxid.net/news/ 

 

Фото ілюстративне 

 


Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1