Дискредитував ЗСУ, ображаючи честь і гідність військовослужбовців: СБУ повідомила про підозру буковинцю

Дискредитував ЗСУ, ображаючи честь і гідність військовослужбовців: СБУ повідомила про підозру буковинцю

25.11.2022, 09:34
Служба безпеки викрила мешканця Чернівецької області, який під час воєнного стану виготовляв та поширював у соціальних мережах відеоматеріали, спрямовані на дискредитацію Збройних сил України.
 
Окрім того, що у своїх дописах чоловік зневажливо висловлювався щодо дій ЗСУ та керівництва держави, він також публічно ображав військовослужбовців під час виконання ними своїх обов’язків, знімаючи це на відео. Такий принизливий контент зловмисник розміщував на сторінках і каналах у Фейсбук, Телеграм та Youtube.
 
«Творчість» буковинця миттєво поширювалася в мережі інтернет, формуючи у населення, зокрема, негативне ставлення до мобілізації під час воєнного стану.
 
За оперативними даними, такий авторський матеріал буковинець систематично створював на замовлення і отримував за це «гонорари».
 
Лінгвістична експертиза встановила, що публічні висловлювання фігуранта свідчать про образу честі й гідності військовослужбовця, який здійснює заходи із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф.
 
Наразі правопорушнику повідомлено про підозру за ч.2 ст.435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю) Кримінального кодексу України.
 
Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочинної діяльності.
 
Заходи із викриття зловмисника проводили співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області спільно з кіберполіцією за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.
 
 
 
На зображенні може бути: 3 людини та люди стоять
 
 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua      
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

 

1